De Iphone 5C met 32 GB geheugen is het topmodel van de 5C serie. Net als de rest van de 5C’s is de telefoon verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze optie zorgt ervoor dat de 5C een van Apple’s meest herkenbare telefoons ooit is. De plastic achterkant zorgt er ook voor dat Apple de telefoon goedkoper heeft kunnen maken dan de reguliere Iphone 5. Apple telefoons zijn niet na aankoop uit te breiden qua geheugen. Je moet dus voor aankoop goed nadenken over welke hoeveelheid geheugen je nodig hebt.

Camera

De Iphone 5C is zoals bijna alle moderne smartphones voorzien van 2 camera’s. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde bevindt zich een camera. De camera aan de voorzijde is met zijn 1,2 megapixels geschikt voor videobellen en/of facetimen en de sporadische selfie in goede lichtomstandigheden. De camera aan de achterzijde daarentegen is in staat redelijke foto’s en video’s te maken. Door de ingebouwde digitale stabilisatie is het ook mogelijk in slecht verlichte of donkere omgevingen scherpe foto’s en video’s te maken. De camera’s op dit toestel maken de telefoon geschikt voor alledaags gebruik, maar mocht je echt mooie foto’s of video’s willen maken dan is een nieuwer toestel of een digitale camera toch sterk aan te raden.

Display

Het4 inch IPS display op deze telfoon beschikt over een resolutie van 1136 bij 640 pixels, dit zorgt voor een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Hierdoor zijn individuele pixels niet meer te onderscheiden. Prima dus voor het lezen van tekstapplicaties en het kijken van korte video’s, maar bij het kijken van bijvoorbeeld langere video’s is een hogere scherpte toch wel prettiger. Door de IPS techniek in het display is de kijkhoek wel erg goed en het scherm is ook in daglicht goed afleesbaar, dit maakt het erg prettig bij dagelijks gebruik.

Hardware

Dit topmodel uit de 5C serie is voorzien van 32GB intern geheugen, je zult dus niet snel ruimte tekort komen. Als jij een gebruiker bent die veel foto’s en video’s op wil slaan en veel applicaties gebruikt dan is dit het 5C model dat het meest geschikt voor jou is. Verder is de telefoon voorzien van een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz en 1 GB aan werkgeheugen. Dit zorgt ervoor dat de telefoon niet traag werkt, maar snel is de telefoon allerminst te noemen.