Dit toestel kwam in 2013 uit als de budget Iphone. Voorzien van een plastic achterzijde in verschillende, veelal felle, kleuren. Door de plastic achterzijde kon Apple de telefoon een stuk goedkoper maken dan zijn broer, de reguliere Iphone 5. Door deze gekleurde achterkant is dit een van de meest herkenbare Iphones die ooit gemaakt is. De 5C met 8GB geheugen is het absolute instapmodel van deze generatie Iphones. De beperkte opslag is voor veel gebruikers geen probleem, maar mocht je veel applicaties of data op willen slaan dan is dit toestel niet geschikt. In dat geval is het raadzaam om naar de grotere broers van de 5C met 16 of 32 GB geheugen te kijken.

Camera

De Iphone 5C is zoals bijna alle moderne smartphones voorzien van 2 camera’s. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde bevindt zich een camera. De camera aan de voorzijde is met zijn 1,2 megapixels geschikt voor videobellen en/of facetimen en de sporadische selfie in goede lichtomstandigheden. De camera aan de achterzijde daarentegen is in staat redelijke foto’s en video’s te maken. Door de ingebouwde digitale stabilisatie is het ook mogelijk in slecht verlichte of donkere omgevingen scherpe foto’s en video’s te maken. De camera’s op dit toestel maken de telefoon geschikt voor alledaags gebruik, maar mocht je echt mooie foto’s of video’s willen maken dan is een nieuwer toestel of een digitale camera toch sterk aan te raden.

Display

De telefoon is voorzien van een 4 inch IPS display. Dit scherm beschikt voer een resolutie van 1136 bij 640 pixels, dit zorgt voor een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Prima voor het lezen van tekstapplicaties en het kijken van korte video’s, maar bij het kijken van bijvoorbeeld langere video’s is een hogere scherpte toch wel prettiger. Door de IPS techniek in het display is de kijkhoek wel erg goed en het scherm is ook in daglicht goed afleesbaar, dit maakt het erg prettig bij dagelijks gebruik.

Hardware

De telefoon wordt geleverd met een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz en 1GB aan werkgeheugen. Dit is voldoende voor alledaags gebruik, maar verwacht geen wonderen. Als je veel applicaties tegelijk wil draaien, of hele zware, dan is een telefoon met sterkere hardware zeker aan te raden. Let er ook op dat de 8 GB aan intern geheugen erg weinig is en niet achteraf uit te breiden, mocht je dus veel data of applicaties willen opslaan dan is de versie met 16 of 32 GB intern geheugen waarschijnlijk een betere optie.