Met bijna oneindige opslagruimte, het razendsnelle iOS en een fenomenale camera, is de Apple iPhone 6 128GB het toptoestel dat je mag verwachten voor de prijs. Het ontbreekt je aan niks.

Apple zet zijn smartphones hoger in de markt dan de toptoestellen van concurrenten als Samsung, HTC, Sony en andere merken die draaien op Google’s Android. Het aardige is dat je dat ook terugziet als je het toestel bekijkt. De iPhone 6 heeft zowel in spacegrijs, wit als goud een luxueuze, glanzende voorkant en voelt het gebruikte metaal hoogwaardig aan. De iPhone 6 is met zijn 4,7 inch scherm veel groter dan vorige generaties van de iPhone, maar dat gaat niet ten koste van het comfort. Zo is de aan- uitknop nu aan de zijkant van de telefoon gezet, in plaats van onhandig bovenop. Ook houdt de iPhone 6 goed vast, door zijn afgeronde kanten. Daardoor is vegen vanaf de rand van het scherm ook eenvoudig trouwens. Het enige om rekening mee te houden, is dat de iPhone 6 aan de achterkant een beetje glad kan zijn.

Uitstekende camera

Het meest opvallende aan de iPhone 6 is de camera die een beetje uit de telefoon steekt. De reden daarvoor is de fantastische sensor die Apple in de camera heeft geplaatst. 8 Megapixels lijkt niet zoveel meer, maar de camera produceert haarscherpe foto’s met natuurlijke kleuren, dankzij de flitser ook bij weinig licht. Video is eveneens indrukwekkend: de iPhone 6 schiet vloeiend in 1080p HD en kan zelfs in 240 beeldjes per seconde vloeiende slowmotion opnemen.

Nederlandse Siri op de iPhone 6

Noemenswaardig aan de iPhone 6 is ook de homeknop onder het scherm. Die kan je ook gebruiken als Touch ID-vingerafdrukscanner waarmee je de iPhone 6 en apps kan ontgrendelen. Vanaf iOS 8.3 is het bovendien mogelijk om er Nederlandse vragen aan Apple’s spraakassistente Siri mee te stellen. Zo kan je herinneringen zetten, Wikipedia-informatie opvragen of e-mails en sms’jes dicteren.

Beestachtig veel opslagruimte

Dankzij de A8-processor is de iPhone 6 onvoorstelbaar snel. Allerlei apps tegelijk open hebben staan of zware 3D-games spelen, kost de iPhone 6 geen enkele moeite. Ook niet als je de onvoorstelbare ruimte van 128GB volhangt met apps, games, foto’s, video’s en muziek. Dat is overigens nog een hele opgave: wij installeerden meer dan 1300 apps en games, en kregen de iPhone nog niet vol. Met de iPhone 6 128GB ontbreekt het je aan niks.