De iPhone 6 is een prachtige smartphone die op alle vlakken uitblinkt. Maar of 16GB voor jou genoeg is, ligt eraan hoe je Apple’s telefoon gebruikt.

De iPhone 6 16GB van binnen en buiten

De iPhone 6 heeft een schermformaat van 4,7 inch, wat fors groter is dan de voorgangers die bleven steken op 4 inch. Apple is met de trend van grotere smartphones meegegaan en zelfs als je dat niet ziet zitten, raak je snel gehecht aan het fantastische scherm in de iPhone 6. Met een resolutie van 750 x 1334 pixels is het beeld haarscherp, en ook bij extreme kijkhoeken en veel zonlicht, is het scherm nog goed afleesbaar.

De iPhone 6 speelt zichzelf in de kijker met zijn looks. Apple zag af van de ronde volumeknoppen en verving ze voor langwerpige knoppen, omdat die beter aansluiten op het dunne karakter van de telefoon. Die iPhone 6 is niet alleen elegant slank, maar valt ook op door zijn afgeronde zijkanten (die swipes op het scherm heel handig maken) en glanzende voorkant. In het spacegrijs, wit en goud ziet de iPhone 6 er bijzonder goed uit. De camera steekt wat uit de rest van de behuizing, maar de homeknop is dan weer fraai weggwerkt. Die kan je niet alleen indrukken; het is ook een goed werkende vingerafdrukscanner waarmee je de telefoon en apps kan ontgrendelen.

Filmen in 1080p HD en slowmotion

De camera steekt volgens Apple iets uit zodat er ruimte is voor de sensoren van de camera. Lijkt marketingpoeha, maar het wordt keihard bewezen als je foto’s schiet met de iPhone 6. Die zijn haarscherp, vol natuurlijke kleur en ook duidelijk bij weinig licht, dankzij de flitser. Helemaal leuk wordt het bij het filmen. De iPhone 6 kan filmen in 1080p HD én in 240 beeldjes per seconde, waardoor bewegingen vloeiend in slowmotion kunnen worden weergegeven. De camera van de iPhone 6 is echt steengoed.

Overtuigende snelheid

Een ander punt waarmee Apple zich onderscheidt van de toptoestellen van andere fabrikanten, is het besturingssysteem. iOS is nog steeds toegankelijk, krijgt nog steeds vaak als eerste de mooiste en nieuwste apps en is bovendien waanzinnig snel. Of je nou veel apps open hebt staan, of scrollt door een webpagina in Safari: de iPhone overtuigt altijd. Dat is overigens ook te danken aan de A8-processor, waardoor je zelfs zware games moeiteloos kan spelen. In iOS 8.3 spreekt de stemassistente Siri bovendien Nederlands en kan je herinneringen zetten, informatie opvragen en tekst dicteren met je stem.

iPhone 6 16GB bijna op elk punt perfect

Effectief heb je wat minder ruimte op de iPhone 6 16GB dan waarmee Apple adverteert. Dat komt omdat een deel van de opslagruimte opgaat aan het besturingssysteem iOS en de standaardapps die daarmee gepaard gaan. Als je veel games wilt spelen, muziek bij je wilt hebben en video’s op je iPhone’s opslaat, houdt 16GB helaas niet over en kan je beter terecht bij de comfortabele iPhone 6 64GB. Op elk ander gebied is de iPhone 6 16GB een absolute aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *