Het is de allerduurste iPhone ooit: de Apple iPhone 6 Plus 128GB. Goed voor bijna oneindige opslagruimte, supersnelle prestaties en uitstekende foto’s en video’s.

Op moment van schrijven is de iPhone 6 Plus 128GB de enige consumentensmartphone die de 1000 euro-grens overschrijdt. Het is de duurste smartphone die je kan kopen, maar je krijgt er een hoop voor terug. Het 5,5 inch scherm imponeert met geweldig scherp beeld, ook bij veel zonlicht en vanuit lastige kijkhoeken. Bovendien laat Apple je zelf kiezen of je op dat grote scherm vooral grote informatie wil zien, of vooral véél informatie. Je hebt zelf de touwtjes in handen. Het toestel is prachtig afgewerkt in het spacegrijs, goud en wit, en het gebruikte materiaal voelt hoogwaardig aan.

Even wennen

Het is wel even wennen, zo’n grote iPhone 6 Plus. Zeker als je oudere iPhones gewend bent. Apple heeft gelukkig goed meegedacht met je handen. Zo zit de aan- uitknop nu op de zijkant van het toestel, in plaats van aan de bovenkant. En met een dubbele tik op de homeknop onderaan, haal je de bovenste rand van een app even naar je toe, zodat je de knoppen bovenin beeld ook moeiteloos bedient.

Siri in het Nederlands op de iPhone 6 Plus

Moeiteloos is nog steeds hét woord om Apple’s besturingssysteem iOS te beschrijven. Met de krachtige A8-processor van de iPhone 6 Plus, kan je talloze apps naast elkaar open hebben staan en zijn ook zware 3D-games geen enkel probleem om te spelen. De bediening is subliem: het touchscreen van de iPhone 6 Plus is onvoorstelbaar nauwkeurig. Zelfs een klein linkje op een website in de Safari-browser aantikken, is geen enkel probleem. Een fijn detail is dat de homeknop onderop het toestel ook een Touch ID-vingerafdrukscanner is. Zo kan je de iPhone en individuele apps afschermen met je vingerafdruk. Vanaf iOS 8.3 geeft de knop bovendien toegang tot Apple’s Nederlandstalige spraakassistent Siri. Ze beantwoordt vragen, herinnert je aan taken en laat je e-mails en sms’jes dicteren.

iPhone 6 Plus 128GB: camera en opslagruimte

Waar de iPhone 6 Plus echt in uitblinkt, is de camera. Foto’s worden haarscherp en tonen natuurgetrouwe kleuren dankzij de 8 megapixel-camera en de krachtige sensor die Apple daarin heeft gezet. Bij video’s wordt het helemaal een feestje. De iPhone 6 Plus bezit als enige iPhone een beeldstabilisator om het schudden van het beeld tegen te gaan, en bovendien film je in schitterende 1080p HD-resolutie. Filmen in slowmotion is eveneens een waanzinnige feature: dat kan de iPhone 6 Plus in maar liefst 240 beeldjes per seconde, waardoor het resultaat altijd vloeiend en gedetailleerd is. Dankzij de uniek grote opslagruimte van 128GB kan je bovendien bijna oneindig foto’s en video’s opslaan. En apps. En games. En muziek. Het is een uitdaging de iPhone 6 Plus 128GB vol te krijgen. Een luxepaard met enorme werklust.