De iPhone 6 Plus is de grootste iPhone die Apple tot nu toe heeft gemaakt. Hij is razendsnel en schiet schitterende foto’s en video’s. Je kan je alleen afvragen of 16GB opslagruimte genoeg is.

Apple biedt geen mogelijkheid om de standaard aanwezige 16GB opslagruimte uit te breiden met een SD-kaart. Zomaar even je ruimte verdubbelen is dus geen optie. Wil je meer ruimte voor het opslaan van je foto’s, video’s, muziek, apps en games, dan kan je beter naar de iPhone 6 Plus 64GB kijken.

Slanke verschijning

Maar dat de iPhone 6 Plus 16GB een geweldige telefoon is, staat buiten kijf. Het 5,5 inch scherm imponeert met zijn glanzende afwerking en enorme helderheid, waardoor hij ook bij lastige kijkhoeken en veel zonlicht goed is af te lezen. Het scherm gaat bijna naadloos over in de zijkanten van de telefoon, die rond lopen en de al zo slanke telefoon nog dunner maken. Aan de rechterkant vind je de aan- uitknop, aan de linkerkant de volumeknoppen en de schakelaar voor het geluid. De gebruikte materialen zijn hoogwaardig, of je de iPhone 6 Plus nou wilt bestellen in het spacegrijs, wit of goud.

Filmen in 1080p HD op iPhone 6 Plus

De camera van de iPhone 6 Plus steekt als enige in de behuizing een beetje uit, maar daar krijg je wel wat voor terug. Met name de sensor die Apple in de 8 megapixel-camera heeft gehangen, is indrukwekkend. Foto’s zijn haarscherp en behouden natuurlijke kleuren, ook bij weinig licht. Video’s opnemen is helemaal spectaculair, dankzij de beeldstabilisator exclusief in de iPhone 6 Plus en de mogelijkheid om video’s op te nemen in 1080p HD resolutie. Met 240 beeldjes per seconde, is de slowmotion mogelijkheid meer dan een gimmick. Het resultaat is ronduit indrukwekkend.

App Store en Nederlandse Siri in iOS 8.3

Qua software maakt de iPhone 6 Plus natuurlijk gebruik van Apple’s besturingssysteem iOS. Dat werkt door de ingebouwde A8-processor in de Plus razendsnel. De iPhone geeft geen krimp als je talloze apps hebt openstaan of zelfs zware 3D-games speelt. Apps en games haal je uit de App Store, waar nieuwe apps en grote updates nog altijd eerder worden aangeboden dan in Google’s Play Store op Android. Je mag van Apple zelf kiezen of je het beeld op het grote 5,5 inch scherm wilt inzoomen, of dat je méér informatie in beeld wilt zien. Een andere handigheid is dat je het bovenste gedeelte van het scherm naar beneden kan halen met een dubbele tik op de homeknop. Zo kan je nog steeds overal bij. De homeknop geeft vanaf iOS 8.3 bovendien toegang tot de Nederlandstalige Siri, Apple’s stemassistent die je taken opneemt, e-mails en sms’jes dicteert en je vragen kan beantwoorden. De Apple iPhone 6 Plus 16GB is in alle opzichten een steengoede smartphone.