Het is altijd handig om mobiele telefoons te vergelijken om erachter te komen welke variant voor jou de meest geschikte is. In dit artikel worden de Apple iPhone 6s en de iPhone 6s Plus besproken. Veel is er eigenlijk niet veranderd ten opzichte van het vorige model. Het zijn voornamelijk de 3D Touch en de camera die opvallen. En daarnaast is er een zeer populaire kleur aan het assortiment toegevoegd: roségoud.

3D Touch
De beide soorten telefoons hebben iets nieuws, namelijk de 3D Touch. Dit houdt in dat de telefoon meet hoeveel druk je uitoefent op je scherm met je vinger. Hierdoor zullen diverse apps overzichtelijker worden. Wat ook leuk is dat als je zacht drukt op je beeldscherm, dan zie je bijvoorbeeld een preview van je mail of foto en als je harder drukt, dan opent de volledige mail of foto. Ook het maken van een selfie is vergemakkelijkt: slechte een simpele druk op je beginscherm en daar is je selfie.

Camera
Wat camera betreft, is de iPhone 6s flink vooruit gegaan. We praten nu over 12-megapixels (camera aan de achterkant) en 5-megapixels (camera aan de voorkant). Ook kan je nu video’s in 4K-resolutie schieten en je kan er Live Photos mee maken. Dit zorgt voor geanimeerde foto’s. Je kan je wel afvragen hoe goed dit is voor je opslagruimte, want met de Live Photos raakt die waarschijnlijk vrij snel vol.

iPhone 6s camera

Kleur Roségoud zeer geliefd
Er is ook een nieuwe kleur toestel beschikbaar, namelijk Roségoud (Rose Gold). Deze kleur blijkt zeer geliefd te zijn en is al snel uitverkocht. De levertijd hiervan is dan ook opgelopen tot zo’n 2 a 3 weken, terwijl andere kleuren veel sneller te verkrijgen zijn. Het is interessant om te zien dat in verschillende landen deze kleur het snelst uitverkocht was: in de Verenigde Staten, maar ook in China en Duitsland bijvoorbeeld. Er is overigens geen verschil in prijs qua kleuren; elke kleur heeft dezelfde prijs.

Iphone 6s kleuren

Vanaf 25 september zullen de iPhone 6s en iPhone 6s Plus verkrijgbaar zijn in enkele landen. Dus als je er snel bij wil zijn, kan je het beste naar Duitsland afreizen om er eentje te kunnen kopen. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de smartphones in Nederland worden uitgebracht. Dus op naar Keulen, Oberhausen of Dusseldorf.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *