Over de iPhone 6s Plus

De iPhone 6s Plus is een geweldige smartphone als je het ons vraagt. Deze variant valt onder de categorie ‘phablet’ en is bij uitstek geschikt om heerlijk te surfen, films en video’s te bekijken. Het toestel is er in 3 verschillende varianten die we hieronder verder hebben omschreven. Bekijk alle specificaties en mogelijkheden om een iPhone 6s Plus aan te schaffen.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de iPhone 6s Plus

Heerlijk surfen met de iPhone 6s Plus

Een nieuwe term binnen de smartphone industrie is de ‘phablet’: een smartphone die qua grootte meer lijkt op een tablet. Ook Apple is hiermee aan de slag gegaan en komt met de iPhone 6S Plus 16GB , de grootste iPhone ooit. Dus voor iedereen die weg is van grote telefoons en geen genoeg kan krijgen van Apple producten, is er nu ook de perfecte smartphone op de markt gebracht.

Camera

Zoals we van Apple gewend zijn is de camera van de iPhone 6S Plus ook weer uitstekend. Met een mooie 12 megapixel camera op de achterkant met dual LED flitser en autofocus, kun je de mooiste foto’s en video’s opnemen. Ook de selfie camera van 5 megapixel, zorgt voor prachtige selfies waar niets op aan te merken valt. Of de opnames die je maakt met de Apple iPhone 6S 16GB Plus haarschep worden, is dus geen twijfel meer over mogelijk

Display

Zoals al eerder vermeld is het beeldscherm van de iPhone 6S Plus 16 GB, mijn zijn 5,5 inch, de grootste die Apple ooit ontwikkeld heeft. Met een resolutie van 1080 x 1920 heb je, op dit grote scherm, prachtige HD kwaliteit en kun je haarscherp genieten van multimedia. Met het handige multi-touch touchscreen wordt het werken met de iPhone 6S Plus 16GB heel erg soepel en makkelijk.

Software

De Apple iPhone 6S Plus draait op IOS 9, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple, waardoor het gebruiken van de smartphone alleen maar makkelijker wordt. Het toestel is verkrijgbaar met een intern geheugen van 16, 64 of 128 GB. De mogelijkheid tot uitbreiding met een MicroSD-kaart is helaas niet mogelijk, maar een keuze in geheugen zorgt ervoor dat dit ook niet nodig is. Het toestel bevat een 2915 mAh batterij, wat goed is voor 24 uur spreektijd of 80 uur muziek luisteren.

iPhone 6s Plus 64 GB: een veilige middenmoot?

Sinds enige tijd is de iPhone 6s Plus 64 GB te koop. Als het om het design gaat bestaat er niet een verschil met de iPhone 6. Wel kun je nu naast de kleuren spacegrijs, goud en zilver kiezen voor een nieuwe kleur: roségoud. Het scherm van de iPhone 6s Plus is wel iets groter dan het scherm van de 6 Plus. Deze laatste smartphone heeft een 4,7 inch scherm. De 6s Plus heeft een scherm van 5,5 inch. Dit is als het om de grootte van de smartphone gaat een duidelijk verschil.

3D Touch Scherm
Nieuw is de 3D Touch. Bij de iPhone 6s Plus is de smartphone hierdoor een stuk eenvoudiger te bedienen. Binnen app kun je bepaalde functies eenvoudig oproepen. Er zijn snelkoppelingen binnen aan app gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld door zachtjes op het icoontje van een app te drukken een via een contextgevoelig menu handeling doen. Bij Facebook zou dat bijvoorbeeld het updaten van je status kunnen zijn.

Camera
Apple heeft de camera ook onder handen genomen. Dit is één van de belangrijke verbeteringen. De camera aan de achterkant is nu een 12 megapixel camera. Bij de vorige versie was dat nog 8 megapixel. De sensor is ook verbeterd, zodat je in een donkere ruimte ook betere foto’s kunt maken. De voorzijde heeft een 5 megapixel Facetime camera, terwijl deze camera bij de vorige versies een 1,2 megapixels had. Het scherm dient aan de voorzijde als een soort van flitser, waardoor je nu ook met de voorzijde in het donker selfies kunt maken.

Verschil 6s en 6s Plus
Het formaat is een belangrijk verschil, maar dan zijn niet de enige verschillen. De resolutie van de 6 Plus is hoger dan die van de 6s. Voorts kun je het scherm van de 6s Plus horizontaal gebruiken. Dit is niet mogelijk bij de 6s. Het horizontaal gebruiken van het scherm is te vergelijken met de iPad, waarbij deze functie ook mogelijk is.

Voorts heeft de 6s Plus een optische beeldstabilisatie in plaats van een digitale. Eventuele schokken van de smartphone worden door deze optische beeldstabilisatie opgevangen, waardoor je geen schokkerige beelden meer zult krijgen. Het zijn wellicht kleine verschillen, maar dit soort verschillen met deze smartphone wel iets exclusiever dan de iPhone 6s. De vanaf prijs van de iPhone 6s Plus met 64 GB geheugencapaciteit ligt rond de € 850,-.

iPhone 6s Plus 128 GB: meeste capaciteit, meeste rendement?

De iPhone 6s Plus is groter dan de iPhone 6s. De 6s Plus versie heeft een 5,5 inch scherm, terwijl de 6s Plus een 4,7 inch scherm heeft. Je kunt verder kiezen voor diverse kleuren. Zo heb je net als bij de vorige versies de kleuren zilver, spacegrijs en goud. Er is nu ook een nieuwe kleur toegevoegd: roségoud. Met deze kleur onderscheid het toestel zich qua uiterlijk van het vorige model.

Nieuw aan de iPhone 6s Plus is dat het scherm twee keer zo sterk is als het vorige model en een stevigere behuizing heeft. De smartphone is daardoor enigszins zwaarder en dikker. De behuizing is natuurlijk wel sterker en het gebruikersgemak is hiermee ook vergroot. Dankzij het vernieuwde scherm kun je gebruikmaken van diverse nieuwe features. Zo kun je bijvoorbeeld e-mails previewen, terwijl je de mail niet opent.

Hardware
De hardware van de smartphone is door Apple flink verbeterd. De a9 processor is sneller dan de vorige versie en het toestel heeft meer werkgeheugen. Als het om het werkgeheugen gaat, gaat het om een verdubbeling van het vorige model. De grafische chip in het toestel is bovendien verbeterd, waardoor het er grafisch op je scherm nog mooier uit ziet. Dat is natuurlijk een ontwikkeling die valt te prijzen.

Camera
Veel gebruikers zullen ook de camera van deze camera prijzen. Met de 12 megapixel camera kun je je mooiere en scherpere foto’s dan dat daarvoor mogelijk was. Het is zelfs mogelijk om foto’s te maken in donkere situaties en toch een duidelijke weergave van het moment te verkrijgen.

Een andere toevoeging is de Deep Trench Isolation-techniek. Deze techniek zorgt dat de kleurweergave van afbeeldingen natuurlijker wordt. De filmpjes zullen ook scherp zijn, omdat je een 4K-video kunt opnemen met de verbeterde camera. Een andere verbetering is de beeldstabilisatiefunctie. Als je tijdens het opnemen schokt, zorgt de beeldstabilisatiefunctie ervoor dat dit wordt gecorrigeerd en hierdoor krijg je beelden die minder zullen bewegen of schokken. Bij de iPhone 6s heb je deze functie overigens ook, maar dit is een digitale optie. Bij de iPhone 6s Plus gaat het om een optische beeldstabilisatiefunctie.

Kosten
Met de iPhone 6s plus 128 GB, krijg je een 5,5 inch scherm met 3D Touch Screen, ingebouwde A9 processor, 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie functie, 2 GB werkgeheugen. De vanaf prijs van de iPhone 6s Plus met 128 GB opslagcapaciteit ligt rond de € 1050,-.