• Dennis
  • 0

Apple wil in 2018 een nieuwe smartphone introduceren die gebruikmaakt van een OLED-scherm. Nu voorziet de fabrikant haar telefoons nog van een LCD-scherm, maar daar lijkt over drie jaar verandering in te komen.

De berichtgeving over het OLED-scherm staat niet op zichzelf. Apple heeft een drie-jaren plan gemaakt en uit dat plan zou blijken dat het bedrijf een overstap overweegt.

apple-iphone-6s-64GB-grijs_front

Bevestiging

Het duurt nog wel even voordat het 2018 is en Apple de eerste iPhone met een OLED-scherm uit zal brengen. De berichten komen voort uit bronnen van de Japanse beursmedia Nikkei. Volgens die bronnen staat in het drie-jaren plan van Apple dat het bedrijf graag gebruik wil gaan maken van de vernieuwde techniek.

Die bewering is nog verder te onderbouwen met het feit dat beeldschermfabrikanten investeringen gedaan hebben in het verhogen van de productiecapaciteit van die schermen.

iPhone 8

Als Apple de huidige nummering van haar iPhone-lijn door zal zetten, dan zou de eerste iPhone met een OLED-scherm luisteren naar de naam iPhone 8. In september 2016 zou het bedrijf uit Cupertino de totaal vernieuwde iPhone 7 moeten aankondigen. Een jaar later, in 2017 zou het dan om de iPhone 7S gaan. Op zijn vroegst komt Apple met de iPhone 8 in september 2018 de release date gaat waarschijnlijk september 2017 worden.

Voordelen

OLED-schermen staan goed bekend vanwege hun lagere energieverbruik en verbeterde kleurweergave. Bij OLED-beeldschermen stralen individuele pixels licht uit. Als de kleur zwart op het scherm verschijnt, geeft die pixel geen licht. Daardoor is de kleur zwart ook echt zwart.

LG

Vermoedelijk gaat LG de nieuwe schermen produceren. Het bedrijf uit Zuid-Korea heeft vandaag aangegeven een compleet nieuwe productiefaciliteit voor OLED-schermen te bouwen. De fabrikant investeert meer dan 8 miljard euro in de nieuwe divisie. De OLED-schermen worden niet alleen gemaakt voor smartphones, maar ook voor televisies. Het drie-jaren plan van Apple zou de doorslag gegeven hebben voor de Zuid-Koreeanse fabrikant om de investering te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...