Apple wil volgend jaar een kleiner model iPhone uit gaan brengen. Dit jaar zijn de iPhone 6s en de iPhone 6S Plus nog respectievelijk 4,7 en 5,5 inch groot. Volgend jaar blijft het Plus-model met een grootte van 5,5 inch bestaan, eveneens als de ‘normale’ iPhone, maar wordt er een nieuw 4-inch model geïntroduceerd.

Dat is de voorspelling van de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo. In het verleden heeft de analist al laten zien het regelmatig bij het goede eind te hebben. 

4 inch
De nieuwe iPhone zou in formaat een flinke stap terug zijn: de iPhone wordt dan ‘weer’ 4 inch groot. Apple heeft vorig jaar de beeldschermen aanzienlijk groter gemaakt, door de 4,7 inch iPPhone 6 en de 5,5 inch grote iPhone 6 Plus te introduceren.

Het lijkt erop dat het bedrijf nu toch terug wil naar een kleiner formaat smartphone, maar ook de grotere formaten aan wil houden. Geruchten over een kleinere iPhone houden al langer aan. Volgens geruchten zou Apple de kleinere smartphone gaan introduceren tezamen met de iPhone 6S en de 6S Plus, maar dat bleek uiteindelijk niet te kloppen.

Analist
De voorspellingen van Ming-Chi Kuo rondom Apple producten worden altijd zeer serieus genomen. De analist heeft een goede track record en blijkt regelmatig de juiste voorspellingen te doen. De laatste keer dat Kuo voorspellingen deed over de grote en de lay-out van de nieuwe toestellen, bleken die voorspellingen juist.

Daarnaast heeft hij ook regelmatig de juiste introductiedata voorspeld.

iPhone 5C

Budget iPhone
De 4 inch variant van de iPhone zou ongeveer te vergelijken zijn met de iPhone 5C. Dat was een lowbudget toestel, gemaakt van plastic. Het lijkt erop dat Apple de kleinere iPhone wel van aluminium wil maken, maar het schermformaat wil verkleinen. De nieuwe, kleinere smartphone moet bovendien ook goedkoper worden. Consumenten hoeven niet de nieuwste specificaties te verwachten, maar in de lijn der verwachting ligt dat het bedrijf uit Cupertino eerdere hardware configuraties zal hergebruiken voor het kleinere model.

Nieuwe technische snufjes, zoals bijvoorbeeld 3D Touch blijven daarbij nog even uit. Daarvoor moeten consumenten het duurdere model kopen.

Productie
Naar verwachting gaat Apple in de eerste helft van 2016 al met de productie van de ‘iPhone Mini’. Dat betekent dat Apple dan al in de zomer het toestel zou kunnen produceren. Dat valt samen met het WWDC-congres en zou dus het ideale moment kunnen zijn. Apple kondigt echter niet vaak nieuwe producten aan op WWDC, omdat dat congres vooral over nieuwe software, zoals een nieuwe versie van OS X of iOS gaat.

De opvolgers voor de onlangs uitgebrachte Apple iPhone 6S en 6S Plus, worden waarschijnlijk pas in september 2016 gepresenteerd en gaan waarschijnlijk logischerwijs iPhone 7 en iPhone 7 Plus heten. Daarbij wordt zowel het design (de buitenkant) en enkele functies intern (binnenkant) vernieuwd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *