• Dennis
  • 0

Gisteravond heeft Apple haar nieuwste mobiele besturingssysteem, iOS 11 aangekondigd. Het systeem is bedoeld voor de iPhone, iPad en iPod Touch. In iOS voor iPad zijn een aantal extra features toegevoegd ten opzichte van de andere twee iDevices.

Met de introductie van iOS 11 stopt Apple met de ondersteuning voor 32-bit apps. Daarnaast heeft de fabrikant behoorlijk wat nieuwe functies toegevoegd.

Veranderingen iOS 11

Apple heeft een flink aantal vernieuwingen toegepast op iOS 11. De App Drawer is iMessages is onderhanden genomen en de berichten in die app worden nu gesynchroniseerd. Daarnaast heeft het bedrijf zich meer gefocust op deep learning over het hele systeem. Daardoor is virtuele assistent Siri een stuk slimmer geworden.

Siri weet bijvoorbeeld welke onderwerpen je interessant vindt. Als je de Engelstalige versie van iOS gebruikt, kun je bovendien Siri laten vertalen van het Engels naar het Chinees, Frans, Duits, Italiaans of Spaans.

Ook op gebied van afbeeldingen heeft Apple het een en ander veranderd. De camera app heeft een verbeterde beeldkwaliteit, iOS 11 heeft HEVC-video-ondersteuning en JPEG wordt vervangen door het HEIF-format, wat bijdraagt aan een betere beeldkwaliteit. Daarnaast nemen de afbeeldingen de helft minder opslagruimte in.

Nieuw uiterlijk in iOS 11

Apple heeft behoorlijk wat veranderingen onder de motorkap doorgevoerd, maar er zijn ook een aantal visuele veranderingen die Apple met iOS 11 heeft geïntroduceerd. Zo is het Bedieningspaneel volledig vernieuwd. Het is nu één grote pagina, gevuld met widgets. Daardoor is het controlepaneel overzichtelijker geworden. Bovendien zijn dit niet de enige knoppen. Door 3D Touch is te drukken, krijg je meer functies te zien.

Daarnaast is in iOS 11 het lockscreen gecombineerd met het berichtencentrum. Als de iPhone gelockt is, kan men de rest van de berichten zien door omlaag te vegen.

Niet Storen tijdens autorijden

Daarnaast heeft Apple een belangrijke nieuwe functie toegevoegd: niet storen tijdens het autorijden. Dat betekent dat men de notificaties uit kan schakelen tijdens het autorijden. De iPhone ziet zelf wanneer men in de auto zit en schakelt vervolgens alle afleidende functies uit. Bestuurders kunnen zich dan weer volledig richten op het autorijden.

Nieuwe App Store

Daarnaast heeft Apple ook een nieuwe App Store vernieuwd. Je krijgt nu automatisch het tabblad ‘today’ te zien, waar in je de app van de dag kunt bekijken. Zo’n app heeft een bepaald thema. Games en overige apps zijn nu van elkaar gescheiden. Daarnaast gaat Apple zich steeds meer toeleggen op Augmented Reality.

Beschikbaarheid iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De publieke beta volgt later dit jaar, maar wanneer precies is nog niet bekend. In de herfst is iOS 11 voor iedereen beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...