• Dennis
  • 0

Apple heeft woensdagavond in San Francisco haar nieuwe vlaggenschiptoestellen, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd. De toestellen krijgen een 4,7 en 5,5 inch groot beeldscherm en zullen verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Nieuw zijn de kleuren Jet Black en Black. Daarmee komt de mogelijkheid voor een ‘space grey’ telefoon te vervallen.

De nieuwe smartphone van Apple is een evolutie, geen revolutie. Een compleet nieuw design wordt volgend jaar verwacht. Dit jaar heeft Apple voornamelijk de processor, de camera en de audiopoort onder handen genomen. Zo is het niet meer mogelijk de 3,5 mm jack audio te gebruiken en is het nu noodzakelijk muziek te luisteren via de Lightning-kabel.

iPhone 7 Camera

Uiterlijk iPhone 7

Apple heeft het uiterlijk van de iPhone 7 iets veranderd. Zo zijn er twee nieuwe kleuren: mat zwart en glimmend zwart (Jet Black). Apple heeft voor die laatste kleur een speciaal productieproces ontwikkeld. De antennelijnen zijn bijna niet meer te zien. Wel waarschuwt de gigant uit Cupertino ervoor dat die kleur gemakkelijk krast, waardoor de behuizing doffer wordt. Daarom is een hoesje noodzakelijk. De andere beschikbare kleuren zijn rosegoud, goud en zilver. Spacegrijs is daarmee verleden tijd.

Features

Daarnaast heeft Apple de smartphones spatwater- en stofbestendig gemaakt. Daarvoor was de ontwikkeling van een nieuwe homeknop nodig. Deze is niet meer in te drukken, maar maakt gebruik van haptische feedback door middel van het Taptic Engine. Deze functie is te vergelijken met Force Touch op de MacBook.

De 3,5 mm-aansluiting voor geluidskabels is verdwenen. In ruil daarvoor heeft de iPhone 7 en 7 Plus een set stereospeakers gekregen. Muziek luisteren kan via Lightning oordopjes of de draadloze AirPods, die los verkocht worden tegen een prijs van 180 euro. Voor luisteren met een kabeltje heeft Apple een speciaal verloopje van 3,5 mm audiojack naar Lightning ontwikkeld. Deze wordt gratis meegeleverd en is los te koop voor 9 euro in de Apple Store.

Camera

De grootste vernieuwing is te vinden op cameragebied. Zo heeft de iPhone 7 Plus een dubbele camera. De iPhone 7 heeft een grotere lens gekregen. De 7 Plus heeft een betere fotoprocessor gekregen die betere beelden schiet. Daarnaast is de frontcamera van 5 megapixel geüpgraded naar 7 megapixel. Daarnaast is er een mogelijkheid tot de bokeh-functie en heeft de camera 1x optische zoom.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPhone 7 is vanaf vandaag te reserveren en wordt volgende week geleverd. Het goedkoopste toestel is de iPhone 7 en gaat 769 euro kosten. De toestellen zijn verkrijgbaar in Black, Jet Black, Rosegoud, Goud en Zilver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...