• Dennis
  • 0

Apple is zonder aankondiging begonnen aan de verkoop van de draadloze oortjes, de AirPods. Het product is nu in de online winkel van Apple te koop en vanaf volgende week ook te krijgen in de Apple Stores.

Eind oktober maakte het bedrijf uit Cupertino het bestaan van de AirPods al wereldkundig, tegelijk met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De bedoeling was dat de oortjes snel geleverd zouden worden, maar het bedrijf bleek niet tevreden zijn over de werking en de functionaliteit van het product. Daarom besloot Apple het product uit te stellen. Naar verluidt hadden de oortjes problemen met synchronisatie, omdat beide oordopjes afzonderlijk van elkaar werken.

AirPods

AirPods nu te koop

De AirPods zijn inmiddels te koop tegen een bedrag van 179 euro. De bedoeling was dat de oortjes al in oktober in de winkel hadden gelegen, maar er traden synchronisatieproblemen tussen beide oortjes op, waardoor er een vertraging tussen beide kanalen ontstond. De twee AirPods staan beide onafhankelijk in verbinding met de iPhone, waardoor er synchronisatieproblemen op kunnen treden. Andere bluetooth oortjes zijn doorgaans fysiek met een nekkabeltje verbonden, maar dat is bij de AirPods niet het geval.

Daardoor moest Apple een oplossing verzinnen om twee afzonderlijke bluetooth verbindingen met de iPhone simultaan te laten verlopen. Het lijkt erop dat het bedrijf de problemen heeft weten op te lossen.

De AirPods lijken precies op de EarPods, die Apple standaard meelevert bij bijvoorbeeld de iPhone en de iPod. De AirPods zijn volledig draadloos en kunnen verbonden worden via bluetooth. De oortjes zijn redelijk bijzonder, want ze hebben een ingebouwde batterij en een processor om Siri mee aan te sturen.

Prijzen en beschikbaarheid

De AirPods gaan op een volle batterij ongeveer 5 uur mee. Apple levert een doosje met een ingebouwde accu mee, waarmee men de AirPods kan opladen, zelfs als er geen stopcontact is. Daarvoor moet het doosje zelf eerst wel opgeladen worden; het fungeert dus als een soort kleine powerbank. De AirPods kosten in de Apple Store 179 euro en zijn ook in de fysieke Apple Store te koop. Daar heb je overigens ook meteen de meeste kans van slagen, want voor de online bestellingen staat nu al een levertijd van tenminste vier weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...