Apple heeft ‘zeer recent’ haar miljardste iPhone verkocht. Dat heeft Apple CEO Tim Cook tijdens een besloten bijeenkomst voor medewerkers op het hoofdkantoor in Cupertino bekendgemaakt. De bijeenkomst werd gehouden om de kwartaalcijfers van Apple te publiceren.

Tijdens die bijeenkomst vertelde Cook dat de miljardste iPhone verkocht is. Waar en wanneer de iPhone verkocht werd, is niet duidelijk. Mogelijk heeft iemand de iPhone gekocht tussen 25 juni en 27 juli van dit jaar. Aan het eind van het derde kwartaal waren er nog 988 miljoen toestellen verkocht sinds 2007.

iPhone 7 Render

Wie heeft miljardste iPhone?

Wie precies de miljardste iPhone heeft, weten we niet. Er is zelfs een grote kans dat de eigenaar van de smartphone het zelf ook niet door heeft, want de mijlpaal wijkt niet af van andere smartphones. Bovendien is bij Apple ook niet bekend wie de miljardste iPhone heeft. Om die reden is de eigenaar van de smartphone niet te herleiden. Wel weten we dat de koper het toestel heeft aangeschaft tussen 25 juni en 27 juli.

Steve Jobs klom in de zomer van 2007 met de eerste iPhone het podium op. De eerste iPhone is nooit in Nederland te koop geweest en het heeft Apple ruim zes jaar gekost om 500 miljoen iPhones te slijten. In maart 2014 bereikte Apple deze mijlpaal.

Sinds de introductie van de smartphone steeg de verkoop ieder jaar flink. Tussen maart 2014 en juli 2016 wist Apple nog eens 500 miljoen iPhones te verkopen. Het lijkt er echter op dat de rek nu uit de groei van de iPhone is.

Slechte kwartaalcijfers

De kwartaalcijfers van Apple zijn namelijk niet veelbelovend. Het tempo waarin Apple smartphones weet te verkopen, vertraagt flink. Het aantal verkochte iPhones is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zelfs met 15 procent gedaald, zo werd gisteren bekend uit de kwartaalcijfers.

Op dit moment heeft Apple drie smartphones op de markt: de iPhone 6S, iPhone 6S Plus en de iPhone SE. Rond september wordt de opvolger van deze serie gepresenteerd. Het is nog niet duidelijk hoe die iPhone precies gaat heten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *