• Dennis
  • 0

Apple is het niet eens met de uitspraak van de Amerikaanse Federale Rechtbank in Californië. De rechtbank stelt dat Apple moet meewerken aan een onderzoek van de Amerikaanse inlichtingendienst, de FBI. De rechtbank vindt dat Apple moet meewerken aan het kraken van de iPhone van Syed Rizwan. Rizwan schoot in december 2015 14 mensen dood bij een terroristische aanslag.

Apple zegt de belangen te begrijpen, maar is bang dat met de kraakverplichting een vrijbrief wordt gegeven om in de toekomst ook andere smartphones voor minder dringende zaken te kunnen kraken.

iPhone 6 Plus lock

Aangepaste versie
De FBI wil van Apple dat het bedrijf een aangepaste versie van iOS maakt die kan worden geïnstalleerd op het toestel van de terrorist. Met de software moet het mogelijk zijn om de iPhone te kunnen ontgrendelen en zo door de data te snuffelen.

Maar in een open brief van Tim Cook, de CEO van Apple, wordt duidelijk dat de fabrikant dat niet ziet zitten. De FBI zou om een sleutel vragen waarmee de telefoon ontgrendeld kan worden, maar volgens Apple is het bedrijf niet in bezit van zo’n sleutel. En als de fabrikant zo’n sleutel wel aan de FBI zou geven, zou de dienst bij iedere iPhone kunnen. Daarmee zijn dan alle beveiligingsmaatregelen zinloos, als zo’n sleutel in verkeerde handen valt.

Cook schrijft in de brief dat de FBI de veiligheid van haar klanten bedreigt. De FBI belooft de sleutel alleen in dit geval te gebruiken, maar het is niet zeker of de FBI dat ook echt zal doen.

Paradox
In de uitspraak van de Amerikaanse Federale Rechtbank zit een paradox. De overheid verplicht tech-bedrijven om de privacy van klanten zo goed mogelijk te waarborgen. Ondertussen moet Apple een versie uitbrengen waarmee de FBI de smartphone kan kraken. Volgens Apple is dat paradoxaal. Inmiddels heeft Apple bijval gekregen van haar grootste concurrent, Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...