• Dennis
  • 0

Apple heeft plannen om volgend jaar een iPhone met gebogen OLED-scherm uit te brengen. Dat blijkt uit informatie die de Wall Street Journal in handen heeft. De krant hield gesprekken met Aziatische leveranciers van Apple. De fabrikanten zeggen in gesprekken de opdracht te hebben gekregen de productie van OLED-schermen op te voeren.

Daarnaast moesten de fabrikanten alvast een aantal prototypes leveren aan Apple. De schermen van de iPhone 8 zijn mogelijk beter dan de schermen van de Samsung Galaxy S7 Edge, die bekendstaan om hun goede resolutie en beeldschermkwaliteit.

iPhone 8 Concept

iPhone 8 wordt duurder

Een OLED-scherm is een onderdeel dat Apple goed kan gebruiken. Het bedrijf uit Cupertino viert volgend jaar het tienjarig bestaan van de iPhone en dus wordt van het bedrijf verwacht dat er een revolutionaire smartphone wordt geïntroduceerd. In ieder geval moet de iPhone 8 beschikken over een OLED-scherm. Andere fabrikanten gebruiken dergelijke schermen al veel langer.

Ondanks dat OLED-schermen doorgaans een betere kleurweergave geven, heeft Apple het scherm tot nu toe altijd gemeden. OLED-schermen zijn namelijk zo’n 50 dollar per scherm duurder in productie. Apple werkt momenteel aan tien prototypes. Op die manier weten toeleveranciers niet precies hoe de nieuwe smartphone eruit zal komen te zien.

Andere concurrenten zoals Samsung, Xiaomi en Google maken al gebruik van OLED. Schermen zijn dunner, lichter en energiezuiniger en bovendien is er geen achtergrondverlichting meer nodig. Naar verluidt zou Apple een gebogen scherm op de iPhone 8 willen.

Fabrikanten

Wall Street Journal voorspelt dat Apple voorlopig schermen van Samsung af zal nemen. Op langere termijn zal Apple Samsung inruilen voor LG Display, Japan Display en Sharp. Dat zal pas in 2018 gebeuren, wanneer de eerste iPhone 8 toestellen al op de markt zijn. Van fabrikant Sharp wordt verwacht dat het bedrijf 5 miljard dollar wil investeren in de ontwikkeling van OLED-schermen, om zo aan de grotere vraag te voldoen.

Dat is niet geheel zonder risico’s. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk of OLED-schermen over een paar jaar in alle telefoons te vinden zullen zijn. Bovendien twijfelt men of gebogen schermen niet te gemakkelijk breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...