• Dennis
  • 0

Apple wil mogelijk tijdens het aankomende World Wide Developers Conference (WWDC) al de iPhone 8 aan het publiek laten zien. Dat voorspelt investeringsbank JP Morgan. Apple zou op die manier de tiende verjaardag van de iPhone willen vieren.

De voorspellingen van de bank zijn tegen alle verwachtingen in. Andere analisten meldden zelfs problemen met de productie van de iPhone 8, waardoor het toestel mogelijk niet eerder dan in 2018 geleverd zal worden. Eerder meldde Economic Daily News al op basis van bronnen binnen de productieketen van Apple dat de toestellen mogelijk in oktober verkrijgbaar worden en dat de productie weer op schema ligt.

iPhone 8 al op WWDC, in najaar op de markt

Apple zou de iPhone 8 al tijdens het WWDC willen aankondigen, maar het toestel pas in het najaar op de markt willen brengen. Bij de WWDC zijn doorgaans ontwikkelaars en niet zo zeer de pers uitgenodigd. Daarmee lijkt de voorspelling een beetje vreemd. De voorspelling gaat tegen alle eerdere geruchten in.

Tot nu toe wijst alles erop dat Apple de iPhone 7S en de iPhone 8 mogelijk pas in september wil gaan presenteren. Een maand later zouden de toestellen dan in de winkel komen te liggen.

Strategie

Toch heeft JP Morgan een belangrijke reden om aan te nemen dat Apple de toestellen al tijdens WWDC wil aankondigen. Op die manier zou Apple investeerders tevreden willen houden. Tijdens de zomer zakt de verkoop van de iPhone altijd in, omdat consumenten wachten op de nieuwe iPhone. Dit jaar is de geruchtenmolen behoorlijk eerder op stoom gekomen, omdat het hier over de revolutionaire iPhone 8 gaat. Mogelijk zouden de verkopen dan nog voor de zomer al inzakken. Dat is momenteel al te zien in de kwartaalcijfers. Investeerders kregen een verklaring van Tim Cook dat de verkopen dalen door de eerdere geruchten over de iPhone 8.

JP Morgan stelt dat Apple de iPhone 8 al eerder wil presenteren om zo de consument nieuwsgierig te maken en de investeerders tevreden te houden. Of dat echt gebeurt, weten we op 5 juni. Dan vindt het WWDC namelijk plaats. Gebeurt er dan niets, dan is de presentatie ergens in september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...