• Dennis
  • 0

Er is een nieuwe ASUS smartphone opgedoken. Het gaat om een goedkopere uitvoering, maar voorzien van een flinke accu van maar liefst 4850 mAh. Het is niet voor het eerst dat de fabrikant een toestel met een enorme accu uitbrengt.

Bovendien is niet duidelijk wanneer het toestel precies uitkomt, en in welke landen. Het toestel heeft nog geen naam, maar er zijn foto’s voorzien van een codenaam opgedoken bij de Chinese keuringsinstantie Tenaa. Daardoor kunnen we ervan uit gaan dat het toestel binnenkort wordt aangekondigd.

ASUS smartphone X00D

ASUS smartphone heeft lange accuduur

Het nieuwe toestel heeft een behoorlijke accu met een capaciteit van maar liefst 4850 mAh. De smartphone is verschenen onder de codenaam X00GD en komt mogelijk in drie uitvoeringen beschikbaar. Het eerste en goedkoopste model krijgt 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslagcapaciteit. De twee duurdere versies krijgt meer werkgeheugen en een betere opslagcapaciteit.

Zo komt er mogelijk een versie met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit en 4GB werkgeheugen en 64GB opslagcapaciteit uit. De toestellen zien er verder hetzelfde uit en zijn voorzien va een plastic behuizing met een 5,2 inch scherm. Het is niet bekend welke processor we precies terug zullen vinden, maar het gaat in ieder geval om een octacore-processor, geklokt op 1,5 GHz.

Features

De camera’s schieten in resoluties van 13 megapixel aan de achterkant en 8 megapixel aan de voorkant van het toestel. Verder is de opslagcapaciteit verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaartje. Het lijkt erop dat ASUS voor het eerst een toestel uit gaat brengen met het nieuwste besturingssysteem van Google, Android 7.0 Nougat.

Toch hoeft dat toestel niet de eerste te zijn. Over een paar dagen verschijnen er nog twee toestellen met Android 7.0 Nougat.

Vooral de grote accu valt op. Met een capaciteit van 4850 mAh zou het toestel het dagen moeten kunnen uithouden. De meeste smartphones in het goedkopere deel van de markt hebben een accu van maar 2500 mAh, met een hogere Full HD-beeldschermresolutie. De specificaties van de nieuwe Android-smartphone van ASUS is opmerkelijk, omdat de resolutie van het beeldscherm lagere is, maar het toestel wel een grotere accu heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...