• Dennis
  • 0

Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 kunnen in Australië hun telefoon niet meer gebruiken. Australische providers sluiten klanten die het defecte toestel gebruiken binnenkort af. Helemaal nieuw is dat niet, want providers in Nieuw-Zeeland deden eerder hetzelfde. Zonder toegang tot het netwerk worden toestellen waardeloos. De bedoeling is dat klanten op die manier gehoor geven op de oproep van Samsung om het toestel weer in te leveren.

Samsung heeft meerdere malen gewaarschuwd om de Samsung Galaxy Note 7 in te leveren, maar een kleine groep gebruikers heeft dat nog steeds niet gedaan. Het toestel is brandgevaarlijk en kan ontploffen.

Samsung logo beurs

Galaxy Note 7 geblokkeerd

Samsung heeft samen met Australische providers besloten ervoor te zorgen dat klanten die het toestel nog steeds gebruiken, worden afgesloten van het netwerk. Eerder deden Samsung en Nieuw-Zeelandse providers hetzelfde. Door mensen af te sluiten worden toestellen waardeloos en leveren klanten hun toestel mogelijk sneller in.

In Nieuw-Zeeland bleek de actie een succes, want meer mensen hebben hun Galaxy Note 7 ingeleverd. Australische providers gaan nu hetzelfde doen, door het IMEI-nummer van het toestel bij alle providers te blokkeren, zo schrijft Samsung op de eigen website. De blokkade werkt op basis van het IMEI-nummer. Dit betekent dat als de klant een ander, veilig toestel gebruikt, hij weer gebruik kan maken van zijn of haar mobiele aansluiting.

De blokkade wordt vanaf 15 december uitgevoerd. Het is dan niet meer mogelijk te bellen of een andere mobiele verbinding op te zetten op de Samsung Galaxy Note 7. Na het overzetten van de simkaart kan een ander toestel gewoon weer worden gebruikt.

Galaxy Note 7 is niet veilig

De Samsung Galaxy Note 7 heeft al sinds augustus problemen. Er kwamen steeds meer meldingen over incidenten met een in brand gevlogen batterij. In sommige gevallen kwam de accu zelfs tot ontploffing. Daarvan zijn honderden meldingen. Daarop besloot Samsung de producten terug te roepen. De oorzaak kan worden gevonden bij de accu van het toestel. De problemen worden nog steeds door Samsung onderzocht en het bedrijf hoopt voor het eind van dit jaar nog de onderzoeksresultaten te kunnen publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...