• Dennis
  • 0

De laatste smartphone die op BlackBerry 10 is uitgebracht, verscheen in maart vorig jaar. Daarmee lijkt het erop dat de hoogtijdagen van het besturingssysteem geteld zijn. Volgens een topman van het Canadese bedrijf zijn er andere bedrijven die het besturingssysteem alsnog nieuw leven in willen gebruiken.

Het bedrijf stelt in gesprek te zijn met derden over het gebruik van het besturingssysteem. BlackBerry 10 is al van even geleden; het systeem werd in 2013 geïntroduceerd. In totaal heeft het bedrijf acht smartphones uitgebracht die gebruikmaakten van het besturingssysteem. Vorig jaar maart presenteerde het bedrijf de BlackBerry Leap, tevens het meest recente toestel dat nu van het OS gebruikmaakt.

BlackBerry

Geen nieuwe toestellen meer

Al ruim anderhalf jaar lang zijn er geen nieuwe toestellen met het besturingssysteem uitgebracht. De BlackBerry Priv was het eerste toestel waarop gebruik werd gemaakt van Android. Daarna volgden er nog een paar Android-toestellen, waarmee we konden stellen dat er geen BlackBerry 10-toestellen meer uit zouden worden gebracht. Het bedrijf heeft dat altijd ontkend, maar vorige maand maakte het bedrijf bekend geen nieuwe smartphones meer te ontwikkelen en te produceren.

Daarmee lijkt het erop dat het besturingssysteem zijn beste tijd gehad heeft. In een interview met The Register zegt Alex Turber van BlackBerry dat het bedrijf in gesprek is met meerdere partijen die interesse hebben in het systeem’. Welke partijen dat precies zijn, wilde Turber niet zeggen. De gesprekken zouden nog erg vers zijn.

BlackBerry’s laatste toestel met haar eigen besturingssysteem verscheen in maart 2015. Toch blijft de fabrikant het besturingssysteem en de toestellen gewoon ondersteunen, ook nu de CEO van het bedrijf de stekker uit de smartphonedivisie heeft getrokken. Er is een kans dat BlackBerry het besturingssysteem gaat gebruiken voor specifieke producten. De fabrikant begon ooit met de basis; de beveiliging van smartphones beter maken. Het lijkt erop dat dat imago weer op zijn retour is. Mogelijk wil het bedrijf smartphones voor overheden ontwikkelen, voornamelijk voor afdelingen waarbij het belangrijk is dat de communicatie niet door derden is af te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...