• Dennis
  • 0

De belangrijkste functies van de nieuwe spraak assistent van Samsung, Bixby, komen bij de release van de Samsung Galaxy S8 nog niet beschikbaar. De Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8 Plus worden op 28 april wereldwijd verkocht.

Samsung heeft aangegeven dat de ‘slimme spraak assistent’ voorlopig nog maar een aantal simpele functies uit kan voeren. Het belangrijkste kan Bixby nog niet: reageren op spraakcommando’s. De belangrijkste functie komt dus voorlopig nog niet beschikbaar.

Samsung Galaxy S8 heeft ‘domme’ Bixby

Voorlopig is Bixby nog niet zo slim als Samsung zelf zou willen. De Amerikaanse tak van Samsung geeft aan dat de nieuwe digitale spraak assistent is gebaseerd op de clouddienst van Samsung, die nog niet beschikbaar is. Om die reden zullen de meeste functies van Bixby nog niet werken als de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus op 28 april in de verkoop gaan.

Bixby kan in principe vier dingen. De belangrijkste functie is Bixby Talk. Deze functies zijn te vinden op de S8 en de Galaxy S8 Plus. Bixby Talk is bedoeld om de opdrachten die door de gebruiker door middel van spraak worden gegeven, uit te kunnen voeren. Op die manier kun je straks bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht sturen of de weer-app openen. Momenteel is Bixby Talk nog niet beschikbaar en ook bij de verkoop volgende week zal dit nog niet het geval zijn, zo laat Samsung weten.

Overigens hoef je niet lang te wachten tot de functionaliteit beschikbaar komt. Samsung belooft de functie nog dit jaar te activeren. Het zal hooguit dus nog een maandje kunnen duren. Alle andere functies, zoals: Bixby See, Bixby Aanbeveling en Bixby Herinnering werken wel al, omdat deze niet in een clouddienst werkt. Meteen bij aanschaf van de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus kun je deze functies gaan gebruiken. Helaas werkt Bixby voorlopig alleen in het Engels, Spaans, Chinees en Koreaans. Later zal Samsung ook andere talen toe gaan voegen, maar uit ervaring met Apple’s Siri weten we dat het best even kan duren tot de fabrikant nieuwe talen toe kan voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...