• Dennis
  • 0

Stemassistent Bixby komt in juni naar de Verenigde Staten. In de eerste maanden van dit jaar bracht Samsung de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus uit. Daarbij introduceerde het bedrijf voor het eerst haar eigen digitale assistent, Bixby.

Samsung nam een enorm risico met de introductie van de assistent, omdat er zelfs fysieke knoppen voor Bixby op de toestellen te vinden zijn. Pas in mei werd Bixby actief in thuisland Zuid-Korea. In juni komt de stembesturing ook naar de Verenigde Staten. Het zal nog wel even duren totdat ook Nederlanders de feature kunnen gebruiken.

Bixby laat lang op zich wachten

Bixby is toch wel een van de belangrijkste functies van de Samsung Galaxy S8. Maar de slimme assistent laat behoorlijk lang op zich wachten. Toen de eerste S8-toestellen werden uitgebracht, werd meteen al duidelijk dat Bixby nog niet actief zou zijn. In mei werd de feature actief in Zuid-Korea.

De stemassistent werd officieel in maart aangekondigd, samen met de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus. Bixby moet de concurrent worden van Cortana en Siri. Maar de geboorte van Bixby ging anders dan verwacht en nu is het zelfs een beetje een zorgenkindje. Samsung kreeg de besturing niet op tijd werkend. Bixby Voice komt in juni beschikbaar voor de Amerikaanse gebruikers van het toestel. Dat zegt een woordvoerder van Samsung tegen The Wallstreet Journal.

Uit een rapport blijkt dat Bixby de Engelse taal nog niet helemaal machtig was. De Chinese taal wordt komende maand nog aan de virtuele assistent toegevoegd. Het is niet duidelijk wanneer andere landen aan de beurt zijn. Bixby is wel al te gebruiken aan de hand van de fysieke knop en straks alleen in het Engels.

Bixby gebruiken

Bixby heeft ook andere onderdelen als Home, Vision en Reminder. Die functies werken wel gewoon. Daardoor kun je bijvoorbeeld aan de hand van beeldherkenning meer informatie opzoeken over objecten en locaties. Bixby doet dat ook in het Nederlands. Maar er is geen Nederlandse spraakherkenning. Bixby Home is wel al in het Nederlands, maar de functies zijn nog niet te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...