• Dennis
  • 0

De BlackBerry 10 wordt toch niet op een zijspoor gezet. Eerder zei CEO John Chen de overstap te maken naar Android, maar het eigen besturingssysteem is nog niet begraven. Dat schrijft de CEO in een officiële blogspot van Chen. BlackBerry blijft het BlackBerry 10 besturingssysteem ondersteunen en ontwikkelen. Dit jaar worden er twee nieuwe versies uitgebracht, zo zegt het bedrijf.

In een interview tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas leek het erop dat het bedrijf één of twee toestellen uit wil brengen, maar dat beide toestellen Android zouden draaien.

BlackBerry 10

Nuance
Analisten pakten het interview op als een ‘doodverklaring’ voor het eigen besturingssysteem. Volgens Chen is het behoorlijk goedkoper om gebruik te maken van Android, dan het ontwikkelen van een eigen besturingssysteem. Maar volgens Chen is het interview door analisten overdreven opgepakt. Het besturingssysteem is “verre van dood”, zo schrijft Chen in zijn blogpost.

“Klanten die voor een BlackBerry 10 smartphone hebben gekozen, mogen op ons blijven rekenen”, zo zegt de CEO. Dit jaar zouden er nog eens twee updates voor het besturingssysteem op het programma staan.

Updates
Het was nog niet bekend dat BlackBerry twee updates voor haar besturingssysteem zou uitbrengen, maar Chen wilde zijn blogpost kracht bijzetten door bekend te maken dat er dit jaar twee grote updates voor BlackBerry 10 komen. Zo wordt het systeem mogelijk NIAP-gecertificeerd. Dit houdt in dat het besturingssysteem gebruikt kan worden door hogere overheidsorganen waarin kans op spionage groot is. BlackBerry werd jarenlang gebruikt door bijvoorbeeld de president van America. Het lijkt erop dat het bedrijf een gooi wil doen naar het behouden van de smartphonedivisie door een NIAP-partner te worden.

Als onderdeel van de certificering komt halverwege dit jaar BlackBerry 10.3.3 uit. Daarin scherpt het bedrijf de beveiliging van het systeem nog verder aan, om zo te kunnen voldoen aan de eisen van de certificering. Daarna komt BlackBerry 10.3.4 uit, om de beveiliging nog verder op te schroeven.

CEO Chen maakte eerder al bekend dat als de BlackBerry telefoons slecht verkocht blijven, hij de stekker uit de divisie wil trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...