• Dennis
  • 0

BlackBerry zal dit jaar nog één of twee smartphones uit gaan brengen die beide gebruik zullen maken van Android. Het eigen besturingssysteem, BlackBerry 10, wordt daarmee op een zijweg geschoven. BlackBerry heeft nog geen afscheid genomen van het besturingssysteem, maar het heeft er alle schijn van dat de producent dat wel van plan is. De enige manier waarop BlackBerry 10 nog een kans maakt, is als de Priv dit jaar goed gaat scoren. Anders wordt het besturingssysteem misschien nog ingezet bij overheidsorganen waar de kans op spionage groot is. 

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas liet de voorman van BlackBerry, John Chen al doorschemeren dat er dit jaar geen smartphones zullen verschijnen die draaien op het eigen besturingssysteem.

BlackBerry Vienna

Geen BlackBerry 10
Chen zei tegenover technologiewebsite CNET dat er nog één of twee nieuwe smartphones worden uitgebracht. Net als de BlackBerry Priv zullen de smartphones draaien op Android. Daarmee belandt BlackBerry 10 op een zijspoor.

Officieel is het systeem nog niet gestopt, maar het begint erop te lijken dat BlackBerry liever met Android werkt. BlackBerry probeert haar eigen OS nog gecertificeerd te krijgen door nationale overheden. Daarmee is het mogelijk dat BlackBerry 10 wordt ingezet in overheidsorganen waar de kans op spionage groter is.

Laatste kans
Chen stelt verder dat het bedrijf verder wil met het ontwikkelen van smartphones. Dat lijkt tegenstrijdig, omdat BlackBerry eerder zei de smartphonemarkt nog één laatste kans te geven. Het bedrijf wil alleen nieuwe smartphones produceren als de BlackBerry Priv het goed doet. De kans is dan ook groter dan het bedrijf weer een smartphone met een eigen besturingssysteem uit zal brengen.

Chen heeft aangegeven tegenover CNET dat 2016 een belangrijk jaar wordt. Het is het jaar waarin het bedrijf kijkt of het verder wil met de smartphonedivisie. De CEO wil de smartphonetak van BlackBerry afstoten, als blijkt dat het bedrijf ook dit jaar weer veel geld blijft verliezen op de smartphonedivisie. Met de Priv heeft het bedrijf dan ook de laatste strohalm op het gebied van smartphones in handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...