• Dennis
  • 0

BlackBerry is van plan twee nieuwe smartphones uit te brengen. De smartphones worden geproduceerd door de Chinese producent TCL. Dat heeft de CEO van BlackBerry, John Chen, door laten schemeren. De eerste smartphone zal al binnen een maand gepresenteerd worden.

Uit nieuwe informatie blijkt dat TCL de smartphones zal produceren. TCL is vooral bekend als producent van de smartphones van Alcatel. Er gaan al langere tijd geruchten dat de Chinese fabrikant de goedkopere lijn van de BlackBerry-smartphones gaat produceren.

BlackBerry

BlackBerry maakt goedkopere smartphones

Het is al lang geen nieuws meer dat het niet goed gaat met de smartphonetak van BlackBerry. Uit een opgedoken WiFi-certificaat is op te maken dat TCL een smartphone heeft geproduceerd voor BlackBerry. De productnaam is DTEK 50, wat duidt op de privacy suite van de BlackBerry Priv. Het modelnummer, STH100-2 lijkt sterk op het modelnummer van de Priv, namelijk STV100-1.

Het zou hier gaan om goedkopere smartphones. John Chen heeft al door laten schemeren dat BlackBerry binnen nu en een maand met goedkopere smartphone komt. De smartphones zullen werken op Android. Volgens Chen worden de nieuwe smartphones een goedkoper alternatief op de BlackBerry Priv.

Alcatel Idol 4

De nieuwe smartphones van BlackBerry zullen lijken op de Alcatel Idol 4, eveneens geproduceerd door TCL. Er gaan al langere tijd geruchten dat TCL de smartphones voor BlackBerry produceert, maar die geruchten werden nooit officieel bevestigd. TCL zou aan een smartphone met de codenaam ‘BlackBerry Hamburg’ werken. Dat toestel zou onder de motorkap vrijwel gelijk zijn aan de Alcatel Idol 4.

Net als bij dat toestel, beschikt ook het toestel van BlackBerry over een 5,2 inch Full HD-beeldscherm. De processor is wel anders: de smartphone zou aangestuurd worden door de Snapdragon 615 chipset.

Prijzen en beschikbaarheid

Naar verluidt zijn er twee nieuwe smartphones op komst. Chen heeft dat eerder al toegegeven. Het eerste toestel wordt waarschijnlijk een budgetsmartphone, terwijl de tweede smartphone tot het mid-end segment zal worden gerekend. Daardoor lijkt het erop dat TCL de smartphones gaat produceren, maar zeker weten doen we het niet.

We weten nog niet hoeveel de toestellen gaan kosten. Vermoedelijk komt daar volgende maand meer duidelijkheid over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...