Telefoonfabrikant BlackBerry is bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe smartphones. Beide smartphones zullen gebruikmaken van het Android besturingssysteem. Dat heeft de CEO van BlackBerry, John Chen gezegd.

Onlangs bracht de fabrikant nog de BlackBerry Priv uit. Het was een tactische zet, om te kijken of de smartphonedivisie van het bedrijf toch nog rendabel kan zijn. BlackBerry bracht met recht haar beste smartphone tot nu toe uit. De CEO van John Chen geeft nu toe een fout te hebben gemaakt die zelfs middelbare scholieren bij het vak Economie leren te ontwijken.

BlackBerry Priv

BlackBerry Priv veel te prijzig

De CEO van BlackBerry zegt een belangrijke factor over het hoofd te hebben gezien. Binnen de marketingmix leren veel studenten dat de prijs van een product bepalend is. Maar BlackBerry vergiste zich en maakte zich er niet druk over. Daardoor kost het toestel nu 750 euro. In de huidige smartphonemarkt is zo’n prijs helemaal niet haalbaar, gezien de concurrentie van andere, succesvolle toestellen. Daardoor wist de BlackBerry Priv niet te bereiken wat BlackBerry voor ogen had en daardoor slonk de smartphonedivisie van het bedrijf opnieuw.

Twee nieuwe smartphones

John Chen gaf het bedrijf nog een jaar de tijd om de smartphonedivisie winstgevend te maken. Dat moet nu gebeuren met een laatste poging: de komst van twee middenklasse smartphones. Die toestellen moeten ongeveer tussen de 250 en 500 euro gaan kosten. De twee toestellen zullen beide gebruikmaken van Android, in plaats van BlackBerry haar eigen besturingssysteem. Het aandeel van BlackBerry 10 is dan ook betrekkelijk klein.

Beide toestellen zullen fysiek van elkaar verschillen. De fabrikant had jaren geleden een enorm succes met de herintroductie van het fysieke toetsenbord en Chen heeft laten doorschemeren dat één van de toestellen over een fysiek toetsenbord zal beschikken, terwijl de ander een touchscreen heeft. Wanneer de toestellen het levenslicht zullen zien, hoe ze er precies uitzien en welke specificaties de smartphones krijgen, is nog niet bekend.

Het is de laatste strohalm voor het bedrijf. Als de smartphonedivisie dit jaar niet winstgevend wordt, gaat het bedrijf zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van zakelijke software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *