Telefoonmaker BlackBerry lijkt bezig te zijn met het ontwikkelen van een tweede smartphone die gebruikmaakt van het Android besturingssysteem. Onlangs werd de nieuwe BlackBerry Priv gelanceerd, maar het lijkt erop dat het bedrijf inmiddels bezig is met een nieuwe smartphone, die eveneens op Android zal draaien.

De fabrikant werkt aan de smartphone onder de codenaam ‘Vienna’. Daarmee lijkt het erop dat BlackBerry de smartphone-divisie nog een kans zal geven. Mogelijk stopt BlackBerry wel met het eigen BlackBerry OS.

Strategie
Volgens de nieuwste geruchten gaat het bedrijf stoppen met het eigen besturingssysteem, om zich volledig te richten op het Android besturingssysteem.

Vorige week kwam BlackBerry met een nieuwe smartphone: de Priv. De telefoon werd ontwikkeld over de codenaam ‘Venice’. De Priv werkt niet op BlackBerry OS, maar is de eerste smartphone van de fabrikant die werkt met het Android besturingssysteem.

De Priv staat flink in de belangstelling, want het heeft een bijzondere vormgeving en beschikt tenslotte over een uitschuifbaar toetsenbord.

BlackBerry Vienna

Vienna
Het lijkt erop dat BlackBerry achter de schermen al begonnen is aan een tweede smartphone, die eveneens op Android zal draaien. De doorgaans goed geïnformeerde website CrackBerry zegt dat er aan het nieuwe product gewerkt wordt aan de codenaam ‘Vienna’.

De website beschikt niet over details, maar heeft wel een vermoeden hoe het nieuwe toestel er ongeveer uit zou moeten komen te zien. Er zijn renders beschikbaar van een telefoon die eruit ziet als een ‘candybar smartphone’ met een beeldscherm en een fysiek QWERTY-toetsenbord. Het toetsenbord bestaat uit 4 regels aan toetsen. In tegenstelling tot de Priv, is het bij het nieuwe model niet mogelijk om het toetsenbord weer naar binnen te schuiven.

Bovendien krijgt het toestel met de codenaam ‘Vienna’ in vergelijking met de Priv, een kleiner beeldscherm. Een deel van de beschikbare ruimte gaat namelijk niet naar het scherm, maar naar het fysieke toetsenbord. Hoe groot de nieuwe smartphone zal worden, weet CrackBerry niet te melden. Wel is het vermoeden dat de diameter tussen de 4,5 en 5 inch komt te liggen.

Opvallend is dat op de renders te zien is dat de volumeknoppen van het toestel erg hoog geplaatst zijn aan de rechterzijkant van het toestel. De camera van het toestel ziet er heel anders uit dan bij de Priv, omdat de camera bij ‘Vienna’ verzonken lijkt te zijn. Bij de Priv is juist een uitstulping te zien. Aan de linkerkant van het toestel is een klepje te zien. Dat klepje lijkt te dienen als plek om een SIM-kaart in te plaatsen. Of het mogelijk wordt de opslagcapaciteit uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaart, is nog even gissen.

Het toestel zal dus minder opzienbarend zijn dan de Priv, wat betekent dat ‘Vienna’ de kleinere broer van de BlackBerry Priv zal worden.

Om die reden zal Vienna vermoedelijk iets goedkoper zijn en is te vergelijken met de BlackBerry Q5. Dat toestel werd als ‘’middenklasse smartphone’ in de markt gezet en kende een lagere prijs.

Codenaam
Vienna is een codenaam van BlackBerry, dat werkt aan een nieuw product. Naar alle waarschijnlijkheid zal de fabrikant het toestel later een definitieve naam geven, maar deze is nog niet uitgelekt. De geruchtenstroom over de BlackBerry Priv hield ruim een jaar aan, totdat BlackBerry de smartphone zelf presenteerde.

Het is daarmee dus niet ondenkbaar dat het nog wel even zal duren totdat het nieuwe toestel gereleaset wordt. Mogelijk zal dat niet eerder gebeuren dan over een half jaar tot een jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *