Telefoonfabrikant BlackBerry zal de komende tijd nog niet stoppen met het ontwikkelen en produceren van smartphones met een fysiek toetsenbord. Het gaat al jaren slecht met de smartphonedivisie van het bedrijf. Andere concurrenten hebben inmiddels het fysieke toetsenbord ingeruild voor een virtueel toetsenbord, maar BlackBerry wil bezig blijven met de ontwikkeling van smartphones met een fysiek toetsenbord.

Internationale media speculeerden erop los toen BlackBerry deze week bekendmaakte te stoppen met het produceren van de BlackBerry Classic. Op Twitter zegt het bedrijf nu dat het verdwijnen van de BlackBerry Classic niet betekent dat het bedrijf de stekker wil trekken uit de productie van smartphones met een fysiek toetsenbord.

BlackBerry Classic

BlackBerry Classic doet stof opwaaien

Het verdwijnen van de BlackBerry Classic is niet zo spectaculair als de media de afgelopen tijd hebben uitgelegd. Volgens de internationale media zou de stop van de productie van de Classic het bewijs zijn dat de fabrikant wil stoppen met het produceren van smartphones met een fysiek toetsenbord. Toch blijkt dit niet juist te zijn: het toestel is inmiddels 1,5 jaar oud. Bij de meeste smartphonefabrikanten is het gebruikelijk dat de fabrikant na 1,5 tot 2 jaar de productie van een toestel staakt.

Dat de productie nu uit de handel genomen wordt, is dus niet raar. Maar BlackBerry publiceerde zelf een bericht dat het stopt met de productie van de Classic, terwijl andere producenten dat meestal niet doen. Daardoor ontstond er verwarring bij de internationale media. BlackBerry heeft nu zelf op Twitter gezegd dat de ontwikkeling van toestellen met een fysiek toetsenbord niet stopt. Op dit moment is BlackBerry de enige producent die nog smartphones met een fysiek toetsenbord verkoopt. Ooit kende het bedrijf in haar hoogtijdagen enorme populariteit vanwege het toetsenbord, maar die dagen zijn inmiddels geteld.

Beschikbaarheid

Zoals we al eerder meldden, loopt de verkoop van de toestellen van BlackBerry niet meer zo hard. In de distributiekanalen en bij retailers is dus nog meer dan voldoende voorraad betreft de BlackBerry Classic. Ook als BlackBerry stopt met de productie van het toestel, zal de smartphone de komende maanden nog steeds beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *