De nieuwe BlackBerry Priv krijgt waarschijnlijk een behoorlijk scherpe prijs mee. De nieuwe smartphone moet eind dit jaar uit gaan komen. BlackBerry geeft de smartphonedivisie nog één laatste kans om zijn succes te bewijzen. 

De BlackBerry Priv is een mobiele telefoon die behoorlijk uitgebreide specificaties krijgt en een bijzonder design. Chinese bronnen melden dat de prijs op zo’n 3999 Yuan komt te liggen, omgerekend zo’n 550 euro. Dat meldt de Chinese bron Leaksfly. Het toestel wordt eind dit jaar verwacht.

Mogelijk succesnummer
Het is mogelijk dat de producent van de telefoon met dit nieuwe model een nieuw succesnummer weet neer te zetten. Er is een tijd geweest dat BlackBerry’s de meest gewilde toestellen waren, maar die tijd is voorbij. BlackBerry werd ingehaald door producenten als Apple en Samsung. De producent van de telefoons zit al jaren in zwaar weer. CEO John Chen liet eerder al doorschemeren dat de toekomst van de BlackBerry smartphones vooral afhankelijk is van de verkopen van de nieuwe BlackBerry Priv.

Er is een grote kans dat als de Priv geen succesnummer blijkt, de producent volledig gaat stoppen met het ontwikkelen van smartphones. Het bedrijf rukt al een tijd lang steeds meer de kant van de enterprise software op. BlackBerry doet nu een aantal noodgrepen om de smartphonedivisie weer aan het lopen te krijgen.

Revolutionaire smartphone
Volgens Leaksfly mogen we een revolutionaire smartphone verwachten. Het toestel is in formaat niet anders dan andere toestellen van bijvoorbeeld Apple en Samsung. Het model is niet dikker of dunner, maar beschikt wel over een uitschuifbaar QWERTY-toetsenbord. Dat is bijzonder, want de meeste smartphones bieden tegenwoordig alleen een toetsenbord op het scherm zelf aan.

Het beeldscherm van de BlackBerry Priv wordt 5,4 inch groot en krijgt een zeer hoge kwaliteit mee. Naar verwachting krijgt het scherm een QHD of 2K-beeldschermresolutie mee. Daarmee kan de nieuwe telefoon zich meten met de Samsung Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S6 Edge+.

BlackBerry Priv

Overige features
Onder de motorkap gaat het nieuwe toestel waarschijnlijk beschikken over de Qualcomm Snapdragon 808-processor. Dat is een 64-bit hexa-core processor die bijvoorbeeld LG ook gebruikt in zijn G4. Daarnaast geeft de fabrikant het toestel 3GB geheugen mee.

Uit geruchten blijkt dat de achterzijde van de BlackBerry Priv voorzien is van een 18 megapixelcamera. De front camera krijgt een update naar een 5-megapixelcamera. Op cameragebied heeft BlackBerry al een erg goede naam en dus zijn de verwachtingen over de kwaliteit van de ingebouwde camera’s hoog gespannen.

High-end
BlackBerry wil nog één keer proberen de smartphonedivisie weer aan de praat te krijgen. De laatste noodgreep moet de BlackBerry Priv worden, die zich op gebied van specificaties doet meten met high-end toestellen van bijvoorbeeld Samsung, Apple, LG, Sony en HTC.

Als de producent een dergelijke telefoon voor ongeveer 550 euro in de winkel weet te krijgen, dan zou het produceren van telefoons weer aantrekkelijk voor het bedrijf kunnen worden. De meeste toestellen van concurrenten kosten namelijk tussen de 600 en 800 euro, terwijl de BlackBerry Priv een lagere prijs krijgt.

Beschikbaarheid en prijs
Naar verwachting brengt BlackBerry de nieuwe smartphone eind dit jaar uit. Volgens geruchten wordt het toestel flink scherp geprijsd. Het high-end toestel gaat zo’n 550 euro kosten, terwijl de meeste moderne telefoons veel duurder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *