• Dennis
  • 0

Telefoonfabrikant BlackBerry moet wellicht stoppen met het maken van smartphones. BlackBerry CEO John Chen heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers opnieuw gezegd dat de toesteldivisie van het bedrijf binnen een jaar winstgevend moet zijn. Anders stopt het bedrijf met het ontwikkelen van telefoons.

De kans dat dit echt gebeurt, wordt steeds groter. BlackBerry heeft opnieuw een fors verlies gemaakt door slechte toestel verkopen. Uit pure wanhoop bracht BlackBerry nog de bijzonder uitgebreide BlackBerry Priv uit. Daarnaast sneed het bedrijf in de kosten, zodat het quitte speelt als het 3 miljoen toestellen per jaar zou verkopen. Toch lijkt het erop dat al die beslissingen hun vruchten nog steeds niet afwerpen.

BlackBerry Priv

BlackBerry Priv leidt niet tot gewenste resultaat

De BlackBerry Priv is tot nu toe niet het succesnummer waar het bedrijf op gehoopt had. Volgens CEO John Chen loopt het bedrijf tegen muren aan bij providers in de distributie. Telefoonproviders verkopen mobiele telefoons samen met een contract. De contractonderhandelingen tussen de fabrikant en de providers heef flinke vertraging opgelopen. Daardoor worden er minder exemplaren verkocht dan het bedrijf eerder verwachtte.

Daarnaast wordt het voor het bedrijf steeds moeilijker om te concurreren met grootmachten als Apple en Samsung. Beide fabrikanten kwamen dit jaar met nieuwe toestellen en dat zorgt volgens de CEO van BlackBerry voor een flinke tegenslag.

Stekker uit de productie

De CEO heeft gedreigd dat als BlackBerry volgend jaar nog steeds niet winstgevend is met haar toesteldivisie, de CEO de stekker uit de productie en ontwikkeling van smartphones trekt. Het bedrijf wil zich dan volledig gaan richten op de ontwikkeling van zakelijke software voor smartphones.

De kans dat dit zal gebeuren, is aanzienlijk groter geworden. Uit kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt dat over het vierde kwartaal van 2015 de fabrikant een nettoverlies van 238 miljoen dollar heeft geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...