Het is voor BlackBerry geen goede periode geweest. Afgelopen kwartaal heeft de smartphone fabrikant namelijk 1,6 miljoen toestellen verkocht. Het aantal verkochte toestellen daalt al een langere tijd bij BlackBerry. De omzet is hierdoor een stuk gedaald. Het positieve is dat er nog wel winst geboekt is afgelopen kwartaal.

De afgelopen twee jaar waren niet rooskleurig voor BlackBerry. De fabrikant heeft zijn beste jaren wel gehad, zo lijkt het althans. Zelf hebben ze dit natuurlijk ook gemerkt, vandaar dat ze zich hebben gericht op een andere markt. Hierdoor produceren ze vooral software en leveren ze meer diensten in plaats van het produceren van nieuwe toestellen. De BlackBerry Passport en Classic zijn nog niet zo lang op de markt, maar het schijnen niet erg populaire toestellen te zijn onder smartphone gebruikers.

Prijsstijging van de toestellen

Het aantal verkoopcijfers daalde fors. Het vorige kwartaal gingen er 1,9 miljoen toestellen over de toonbank, terwijl er afgelopen kwartaal maar 1,6 miljoen toestellen werden verkocht. Toch weet BlackBerry meer winst te boeken door duurdere toestellen uit te brengen. De gemiddelde prijs van de smartphones is namelijk van 180 naar 211 dollar per stuk gestegen. Vorig jaar verkocht BlackBerry nog 3,4 miljoen toestellen, wat dus inhoud dat er een forse daling afgelopen jaar is geweest. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat BlackBerry beter scoort met duurdere toestellen dan met budget smartphones.

afb blackberry

Het positieve nieuws dat BlackBerry naar buiten bracht is de stijging van verkochte diensten. De omzet die het bedrijf hieruit behaald is namelijk met maar liefst 20 procent gestegen. De totale winst die BlackBerry afgelopen periode heeft geboekt is zo’n 28 miljoen dollar. Vorig jaar rond deze tijd had het bedrijf te kampen met een verlies van 148 miljoen dollar. Wat dat betreft is er dus nog een positieve wending, maar het is duidelijk dat het bedrijf minder draait dan een aantal jaren geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *