Voor veel mensen is de kwaliteit van de camera op het mobiele toestel een steeds belangrijker aspect. De telefoon gaat overal mee naar toe en het is een stuk handzamer dan losse fototoestellen. Vandaar dat het voor het gebruiksgemak ideaal is dat de smartphones van tegenwoordig over steeds betere camera’s beschikken. Tegenwoordig heb je vaak een hoofdcamera aan de achterzijde van het toestel en een selfie camera aan de voorzijde van het toestel. Voor degene die geïnteresseerd zijn op welke toestellen de beste camera’s aanwezig zijn, hier een rijtje met vijf telefoons met topcamera’s.

HTC Desire Eye

Dit toestel heeft iets waar geen enkel ander toestel over beschikt. Een 13 megapixel camera aan de voorzijde waarmee je haarscherpe selfies kunt maken. Aan de achterzijde van de telefoon bevind zich een zelfde camera, waardoor je op beide manieren mooie foto’s kunt schieten. Uit de naam van deze telefoon is natuurlijk al op te maken dat het hier gaat om een telefoon met een unieke camera. Het is op dit toestel niet alleen de camera die zorgt voor de beste plaatjes, maar ook de applicaties die op dit toestel aanwezig zijn. Mede hierdoor is het mogelijk je selfies aan te passen en te voorzien van bepaalde filters. Ook is het mogelijk vlekjes weg te werken, waardoor je jezelf op het best op de foto kunt zetten.

afb htc desire eye

Apple iPhone 6 Plus

De 8 megapixel camera die op deze camera aan de achterkant aanwezig is, lijkt niet veel. Maar dit wil zeker niet zeggen dat het resultaat minder is. In tegendeel zelfs. In dit nieuwe toestel heeft Apple heel slim de sensor en lens aangepast en vernieuwd, waardoor je in elke omstandigheid zeer redelijke foto’s kunt maken. Ook wanneer het een donkere ruimte betreft, is het met deze camera mogelijk alles gedetailleerd te fotograferen. De optische beeldstabilisatie is anders dan de beeldstabilisatie op de meeste toestellen. Vrijwel alle foto’s zullen zonder beweging worden genomen, waardoor je in feite nooit last zult hebben van bewogen beeld.

afb iphone 6 plus

Nokia Lumia 930

De 20 megapixel camera die op dit toestel aanwezig is, beschikt over een dubbele LED-flitser en optische beeldstabilisatie. Uit ervaringen van menig gebruikers kun je vernemen dat die er erg over te spreken zijn. Het toestel zelf is niet zo duur als bijvoorbeeld de iPhone, waardoor de prijsklasse een stuk lager is. Veel mensen die dit toestel dan ook aanschaffen doen dit vooral omdat er een heuse topcamera aanwezig is op het apparaat.

afb nokia lumia 930

Samsung Galaxy K Zoom

Het is een camera waarmee je op grote afstanden scherpe foto’s kunt maken. De 20 megapixel camera beschikt namelijk over een noemenswaardige optische zoomlens. Ook is er optische beeldstabilisatie ingebouwd, waardoor je perfecte foto’s kunt maken van bewegende situaties. De flitser zorgt voor natuurlijke belichting, waardoor je niet lijkbleek op de foto komt te staan in het donker. Ook zorgt de telefoon zelf voor de optimale licht en helderheid balans. Nadeel van het toestel is wel dat de achterkant niet helemaal egaal is, omdat er door de camera die aanwezig is een bobbeltje is aan de achterzijde van het toestel. Maar veel mensen kunnen hier wel mee leven.

afb samsung galaxy k zoom

Nokia Lumia 1020

Dit apparaat is eerder een fototoestel dan een smartphone. De 41 megapixel camera is natuurlijk het meest opvallende aan dit toestel. De software die de camera instellingen ondersteunen kunnen binnen een bepaalde applicatie op dit toestel heel gemakkelijk worden aangepast, waardoor je alles naar eigen wens kunt aanpassen. Het is een digitaal fototoestel, maar je hebt het geluk dat je er ook nog eens mee kan bellen. Het interne geheugen is 32 GB, wat ruim voldoende is, maar dit is niet uit te breiden door middel van een Micro SD kaart. Dus wees hier wel op voorbereid mocht je veel foto’s willen maken tijdens een daguitje of vakantie.

afb nokia lumia 1020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *