• Dennis
  • 0

Vlak voor het begin van het Mobile World Congress in Barcelona heeft Cat een extreem robuuste smartphone uit de doeken gedaan. Cat is beter bekend als Caterpillar, een merk dat zware graafmachines en dumptrucks op de markt brengt. 

De smartphone die Cat uitbrengt, is een bijzondere. De Cat S60 is ’s werelds eerste smartphone die beschikt over een thermische camera, of wel een watercamera. Deze smartphone is erg handig in sectoren in bouw, omdat het toestel wel tegen een stootje kan. Daarnaast beschikt het toestel ook over een 13 megapixel camera aan de achterkant en een 8 megapixel camera aan de voorkant. 

Cat S60

Warmtecamera
De Cat S60 beschikt over een warmtecamera. Cat maakt daarvoor gebruik van de technologie van FLIR, een producent die bekendstaat om zijn voorstaande producten op het gebied van warmtebeeldtechnologie. Met de smartphone is het mogelijk warmteverlies bij ramen en deuren op te sporen, maar de camera komt bijvoorbeeld ook bij nacht goed van pas.

De camera van de S60 en zijn robuuste case zijn de twee meest in het oog springende features van dit toestel. De Cat S60 kan onzichtbare warme visualiseren tot een afstand van maximaal 15 tot 30 meter. Door middel van kleuren wordt de warmte van een object uitgedrukt. Met de warmtebeeldcamera is het ook mogelijk door rook heen te kijken, waardoor de smartphone in veel verschillende situaties is te gebruiken.

Robuust
De Cat S60 is de telefoon bij uitstek voor onhandige mensen, maar eigenlijk ontwikkeld voor zware toepassingen. Het toestel is waterdicht en kan zonder problemen ruim één uur lang onder water gebruikt worden. Zelfs als het toestel vijf meter diep onder het water ligt, blijft deze functioneren. De S60 is gecertificeerd door de Amerikaanse Defensie. Het toestel is daarmee schok-, stoot- en valbestendig. Zelfs als de gebruiker de telefoon op een betonnen vloer laat vallen bij een hoogte van 1,8 meter, overleeft dit toestel dat prima.

Prijzen en beschikbaarheid
De smartphone wordt volgende week aan het grote publiek onthuld tijdens het MWC in Barcelona. Uit de doos draait de Cat S60 op Android 6.0 Marshmallow. Later dit jaar verschijnt het toestel op de markt voor een prijs van 649 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...