De Chinese keuringsinstantie Tenaa heeft details van de nieuwe HTC One X9 naar buiten gebracht. Hoewel HTC de nieuwe smartphone nog niet officieel heeft aangekondigd, is er toch al veel bekend geworden over de nieuwe smartphone van HTC.

Er doen zich al maanden veel geruchten voor en met het keuringsrapport van de Chinese keuringsinstantie, heeft de fabrikant van de telefoon straks weinig nieuws te vertellen op de presentatie. Het enige wat voorlopig geheim blijft, is de prijs en of het toestel naar Europa komt.

Timing
De timing van de Chinese keuringsinstantie Tenaa is opmerkelijk, want HTC heeft de nieuwe midrange-telefoon zelf nog niet gepresenteerd. De introductie van de One X9 zal waarschijnlijk ergens de komende weken plaatsvinden. Sinds begin november gaan er verschillende geruchten rond over wanneer HTC de nieuwe smartphone uit de doeken zal doen.

Een echte verrassing zal het niet worden, want Tenaa heeft naast de specificaties ook al foto’s van het toestel online gezet.

Opvolger
Begin november werd bekend dat HTC werkt aan de One X9. Uit de eerste geruchten konden we opmaken dat de X9 de opvolger van de huidige One M9 zou worden. Daarmee zou het nieuwe toestel het nieuwe vlaggenschiptoestel van HTC worden. Maar al snel bleek dat gerucht niet te kloppen, omdat vooraanstaande techdeskundigen zeiden dat de specificaties niet overeen kwamen met de verwachtingen.

Uit het keuringsrapport van de Chinese keuringsdienst is nu te concluderen dat de tech-insiders gelijk hebben. Het zal hier inderdaad niet gaan om een nieuw high-end toestel, maar om een toestel dat een betaalbare middenklasser zal worden.

HTC One X9

Specificaties
Tenaa meldt dat de HTC One X9 zal beschikken over een 5,5 inch groot Full HD-scherm. Daarnaast krijgt het nieuwe toestel een krachtige processor: een 2,2 GHz quad-core processor en bovendien 2 gigabyte aan werkgeheugen.

Het toestel komt met maximaal 16GB aan opslagcapaciteit, maar is aan de hand van een MicroSD-kaart uit te breiden naar maximaal 1 terabyte.

De camera van de One X9 is uitstekend: de camera aan de achterkant heeft een resolutie van 13 megapixel. De front camera, voor het maken van selfies, zal beschikken over een resolutie van 5 megapixel.

Uiterlijk
Ook van het uiterlijk weten we inmiddels dankzij het keuringsrapport veel. De achterkant is grijs en heeft een antennestreep aan de onderkant. De bovenste strook kent een grijs vlak waarin de camera is ingebouwd. De voorkant is zwart en heeft on-screen knoppen.

Tenaa heeft het nieuwe toestel daarnaast ook gemeten en gewogen. Het toestel weegt 174 gram en is 153,2cm bij 75,9 mm. Het toestel zelf is 8 mm dik.

Prijzen en beschikbaarheid
Voor 2015 hoeven we niet meer te verwachten dat de HTC One X9 in de schappen komt te liggen. Op zijn vroegst is het nieuwe toestel in begin 2016 te koop. HTC heeft het toestel namelijk nog niet gepresenteerd, maar de verwachting is dat de fabrikant dat in de loop van de komende weken zal doen.

Of de telefoon naar Nederland en Europa komt, is daarom eveneens nog niet bekend. Daardoor kunnen we ook nog geen uitspraken over de prijs doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *