Huawei stuurde vorige week hints naar buiten waaruit blijkt dat het dochterbedrijf, Honor, van plan is de Honor V8 op 10 mei te presenteren. De Honor V8 moet het vlaggenschiptoestel van het merk worden. De Chinese keuringsinstantie Tenaa heft inmiddels alle details van de Honor V8 gepubliceerd, waardoor inmiddels al veel informatie bevestigd is.

Vorige week werd bekend dat Huawei de Honor V8 zou willen presenteren op 10 mei. In een teaser deed Huawei de aankondiging uit de doeken. Huawei heeft de geruchtenmolen daarmee behoorlijk op stoom gejaagd. Tenaa heeft nu specificaties online gezet, waarmee we kunnen stellen dat introductie van de smartphone aanstaande is.

Honor V8

Honor V8 in twee modellen

Uit het keuringsrapport van Tenaa blijkt dat Honor twee modellen uit wil brengen. Een ‘normaal’ model met een Full HD-beeldschermresolutie met 1080 bij 1920 pixels en een ‘uitgebreider’ QHD-model met 1440 bij 2560 pixels. Beide toestellen zullen beschikken over een 5,8 inch groot beeldscherm, waarmee de V8 een echte phablet wordt.

Specificaties

De Huawei Honor V9 zal bovendien een 2,3 GHz-octacore processor krijgen. De uitgebreidere variant krijgt een iets krachtigere processor met een 2,5 GHz octacore processor. Beide uitvoeringen hebben 4 gigabyte werkgeheugen tot hun beschikking. Daarnaast krijgt de ‘normale’ uitvoering 32 gigabyte interne opslagcapaciteit, terwijl de ‘uitgebreide versie’ 64 gigabyte interne opslagcapaciteit tot zijn beschikking heeft.

Dubbele camera

Daarnaast zal de Huawei Honor V8 inderdaad, zoals eerder voorspeld, beschikken over een dubbele camera aan de achterkant van het toestel van 12 megapixels. Aan de voorzijde is een 8 megapixel selfiecamera te vinden.

Uit de informatie van de Chinese keuringsinstantie blijkt verder dat de Honor V8 een behoorlijk krachtiger accu van 3400 mAh zal krijgen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Honor V8 zal op 10 mei in China aan het grote publiek getoond worden. Waarschijnlijk wordt de Honor V8 het nieuwste vlaggenschiptoestel van het dochterbedrijf van Huawei. Het is nog niet duidelijk of het toestel naar Europa komt of wat de prijs zal worden. In ieder geval zal het toestel direct uit de doos op Android 6.0 Marshmallow draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *