• Dennis
  • 0

De cijfers van Apple over de gehele linie vallen flink tegen. De bedoeling was dat de Apple iPhone SE zou voorkomen dat de afzet van de iPhones zou dalen afgelopen kwartaal. Maar dat gebeurde toch. De afzet van de iPhone is met 15 procent gedaald.

Daarnaast daalde ook de omzet van het bedrijf uit Cupertino met ruim 14 procent. Het bedrijf heeft te maken met tegenvallende resultaten. Zo gaat het niet goed met de verkoop van de iPhone, kopen veel minder mensen een iPad en is men minder geïnteresseerd in de aanschaf van een Mac.

Apple A8

iPhone SE moet schade beperken

Het is zorgwekkend dat het zo slecht gaat met de verkoop van de iPhone. Het is het tweede kwartaal op rij dat de verkoop van de iPhone slechter is dan vorig jaar. De daling is zorgwekkend, want de iPhone SE had de dalende verkoopcijfers uit het slop moeten trekken. Vorig jaar wist Apple rond deze tijd 47,5 miljoen iPhones te verkopen. Dat is 40,5 miljoen dit jaar.

De schade was nog groter geweest als Apple niet de iPhone SE had uitgebracht. Toch is CEO Tim Cook tevreden over de resultaten van de nieuwe iPhone SE. Maar het bedrijf heeft geen cijfers beschikbaar gesteld over de verkoop van het nieuwe toestel. We gaan ervan uit dat de nieuwe smartphone toch behoorlijk goed verkocht moet hebben. De gemiddelde omzet per toestel daalde in een jaar tijd ook flink: van 660 dollar naar 595 dollar. De lagere prijs van de iPhone SE trekt het gemiddelde naar beneden.

Slechtere verkoop iPads en Macs

Ook de verkoop van de iPad en de Mac zijn er slecht aan toe. Het aantal verkochte iPads is met bijna 9 procent gedaald. De omzet daalde maar 7 procent, wat erop lijkt dat de duurdere Apple iPad Pro (9.7) aanslaat bij het publiek.

Het aantal verkochte Mac computers daalde met 11,3 procent in vergelijking met vorig jaar. De verkoopprijs van een Mac is flink gedaald. Naar verwachting komt Apple in september met nieuwe Mac-producten.

Apple verwacht weinig van nieuwe iPhone

Apple heeft een omzetwaarschuwing voor het volgende kwartaal afgegeven. Het lijkt erop dat het bedrijf zelf ook weinig vertrouwen heeft dat de verkoop van de nieuwe smartphone het bedrijf er weer bovenop moet helpen. Er zijn dan ook weinig vernieuwingen aan het toestel dat in September wordt gepresenteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...