Nieuwe klanten die de diensten van T-Mobile op het oog hebben, kunnen voortaan een maand lang een mobiel abonnement testen. Dat heeft de provider vandaag bekendgemaakt. Het abonnement gaat ‘Test Ons Nu’ heten en is een maand lang uit te proberen.

Besluit de klant af te zien van een abonnement, dan mag hij deze kosteloos opzeggen en de smartphone terugsturen. De provider houdt het abonnementsgeld wel in.

4G
De mobiele provider maakte dit weekend bekend dat het nieuwe 4G-netwerk landelijke dekking bereikt heeft. In het verleden stond de aanbieder bekend vanwege problemen met de ontvangst van het signaal. Daarom besloot de provider meer antennes neer te zetten en de infrastructuur opnieuw op te bouwen.

Nu mogen klanten testen of het netwerk stabieler en sneller is dan dat van concurrenten, zoals KPN of Vodafone. T-Mobile weet dat het onstabiele netwerk voor veel klanten een reden was om geen abonnement af te sluiten. Die tijden zijn nu voorbij, zo stelt de commercieel directeur van het bedrijf tegenover de krant Algemeen Dagblad.

Vertrouwen
De aanbieder heeft veel vertrouwen in het nieuwe netwerk en wil daarom dat klanten zelf kunnen ervaren hoe goed het netwerk is. Toch beseft de provider niet iedereen tevreden te kunnen stellen. Klanten die niet tevreden zijn over het bereik of de prijs, kunnen een maand later het abonnement weer opzeggen. T-Mobile betaalt dan zowel de aansluitkosten en de kosten van het abonnement terug. Wel houdt de provider het abonnementsgeld in, omdat de consument een maand lang gebruik heeft gemaakt van het netwerk.

T-Mobile voert het nieuwe proefabonnement in als pilot. Het experiment loopt nog tot eind dit jaar, daarna besluit de provider of deze de pilot permanent wil invoeren.

T-Mobile 4G

Gratis databundel
Bestaande klanten profiteren ook van het nieuwe netwerk van T-Mobile. Het bedrijf heeft op dit moment 2,7 miljoen klanten. Om de landelijke dekking te vieren, geeft de provider aan alle bestaande klanten deze maand of volgende maand een gratis databundel van 4000MB cadeau. De meeste klanten van het bedrijf beschikken nu over een databundel van 500 of 1000MB.

Met de extra data is het mogelijk om bijvoorbeeld een hele dag onafgebroken te Skypen, of 24 afleveringen via Netflix te bekijken. T-Mobile hoopt met de gratis databundels klanten ertoe aan te sporen meer en vaker te surfen en te streamen.

Terugwinnen
De acties van T-Mobile zijn niet zomaar. Het bedrijf zag vorig jaar het klantenbestand flink slinken en moet nu klanten terugwinnen. Alleen vorig jaar al besloten zo’n 140.000 abonnees over te stappen naar KPN of Vodafone, die het 4G-netwerk al langer in gebruik hebben.

T-Mobile heeft veel geld gestoken in het vernieuwde 4G-netwerk. De provider betaalde eind 2012 ruim 900 miljoen euro om alle frequenties te bemachtigen. Daarnaast heeft de opbouw van ongeveer 7000 nieuwe 4G-masten honderden miljoenen euro’s gekost. De provider beschikt nu over 2000 mobiele masten meer dan KPN en Vodafone. Daardoor zou het netwerk minder storingsgevoelig zijn. Klanten krijgen nu een maandlang de tijd om die bewering uit te testen.

De laatste provider die aansluit in de rij, is Tele2. De provider deed er lang over om het 4G-netwerk in te voeren, maar is nu zo goed als klaar. Deze week maakt de aanbieder bekend hoeveel een 4G-abonnement precies gaat kosten. Tevens weten we dan ook wanneer het 4G-netwerk voor klanten van Tele2 beschikbaar is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *