• Dennis
  • 0

De Nederlandse Consumentenbond is een bodemprocedure gestart tegen smartphonefabrikant Samsung. De bond heeft de dagvaarding uitgebracht vanwege het in hun ogen gebrekkige updatebeleid van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

De Consumentenbond stelt dat Samsung wettelijk verplicht is de smartphones te voorzien van updates, om zo de veiligheid van gebruikers te kunnen waarborgen. Daarom moeten er tijdig nieuwe updates van Android komen. Volgens de Consumentenbond zitten gebruikers van het merk met onveilige smartphones, doordat de fabrikant een slecht updatebeleid zou voeren.

Samsung logo

Samsung informeert onvoldoende

De Consumentenbond wil bij de rechter gedaan krijgen dat Samsung tenminste 2 jaar na aankoop van een smartphone nog updates voor dat toestel verstrekt. Bovendien moeten de updates beschikbaar blijven tot vier jaar na introductie van het toestel. Verder zou het bedrijf consumenten niet voldoende voorlichten over hun softwarebeleid. De Consumentenbond wil dat Samsung ophoudt met dubbelzinnigheden aan klanten te voorkomen.

Begin dit jaar spande de bond al een kort geding aan tegen Samsung. Toen werd precies hetzelfde geëist. De Consumentenbond ving toen bot bij de rechter, omdat de zaak volgens de rechter te ingewikkeld was voor een kort geding. De bond stelt de zaak zeer belangrijk te vinden en investeert daarom nu in een bodemprocedure. In een bodemprocedure neemt de rechter meer tijd om de zaak te bestuderen en dus is een uitspraak dan waarschijnlijk wel mogelijk.

Dagvaarding Consumentenbond

Afgelopen vrijdag ontving Samsung de dagvaarding. De datum voor de zitting is nog niet door de rechtbank vastgesteld. De Consumentenbond begint met Samsung, omdat dat bedrijf de marktleider is van Android-smartphones in ons land. Toch zijn er ook andere fabrikanten die er een slecht updatebeleid op nahouden. De Consumentenbond wil zich ook richten op het updatebeleid van andere fabrikanten. Als de bond in het gelijk wordt gesteld, wil het de uitspraak gaan gebruiken om ook andere fabrikanten aan te sporen meer updates voor de smartphones uit te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...