• Dennis
  • 0

Het is niet alleen de laatste week van het jaar, maar ook de laatste week van Cyanogen OS. Het bedrijf achter de ROM-fabrikant geeft aan te willen stoppen met Cyanogen OS. Op 31 december haalt het bedrijf achter de ROMs, Cyanogen, het project offline.

Het open source project achter CyanogenMod blijft wel bestaan, maar krijgt een nieuwe naam en een gedeeltelijk ander team. CyanogenMod zal verder gaan als Lineage OS.

Cyanogen OS

Cyanogen OS stopt

Cyanogen OS is een populair alternatief voor de andere fabrieks-skins van smartphonefabrikanten. Het is een geliefd OS onder tweakers en andere gevorderde gebruikers van mobiele telefoons. In een blogpost vertelt het bedrijf dat de aanhoudende reorganisatie binnen het bedrijf de reden is om op 31 december te stoppen met alle diensten en ondersteuningen van Cyanogen.

Gebruikers van Cyanogen OS moeten voor het einde van de week snel overstappen op een ander alternatief zoals CyanogenMod. De open source code blijft wel beschikbaar. Het team achter CyanogenMod zegt verder te gaan onder de naam Lineage OS. Op de Github pagina van Lineage is het de afgelopen dagen flink druk geweest.

Wileyfox gebruikt Cyanogen OS

Het stoppen van Cyanogen OS is een domper voor de Britse smartphonefabrikant Wileyfox. De smartphonefabrikant levert haar telefoons uitsluitend met de Cyanogen OS. Daarnaast gebruiken ook de OnePlus One en Zuk Z1 het besturingssysteem. De bedoeling van de makers van Cyanogen was dat het voor eeuwig zou afrekenen met Google’s Androidsysteem, maar dat bleek vechten tegen de bierkaai. Het is niet helemaal duidelijk hoe Wileyfox-gebruikers er nu voorstaan, maar Wileyfox Nederland zegt dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken.

Het bedrijf heeft de stappen van Cyanogen gevolgd en gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken. WIleyfox belooft zelf de komende tijd nog beveiligingsupdates te verzorgen, maar geeft veder geen details. Volgens Wileyfox komt er binnenkort meer informatie naar buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...