Vorige week lekten de eerste renders van de Alcatel Idol 4 Pro al uit, nu zijn ook de belangrijkste specificaties van de smartphone uitgelekt. Tech-insider Evan Blass onthulde deze week de benchmarks van het toestel. Daarin werd onthuld dat Alcatel zou werken aan een indrukwekkende Windows 10 smartphone, met handicaps.

De smartphone heet Alcatel Idol 4 Pro en heeft een 6 inch groot beeldscherm. De smartphone zou worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820 processor, wat op dit moment één van de snelste processoren op de markt is.

Alcatel Idol Pro 4

Lage resolutie

De smartphone mag dan wel indrukwekkend lijken, de beeldschermresolutie is aan de lage kant voor een smartphone met een 6 inch groot beeldscherm. We kunnen bij zo’n formaat van een phablet spreken. Het beeldscherm is nog een stuk groter dan bijvoorbeeld de Apple iPhone 6S Plus of de Samsung Galaxy S7 Edge. Het beeldscherm heeft slechts een Full HD-beeldschermresolutie en we vragen ons af of dat wel voldoende is voor zo’n groot scherm.

Specificaties Idol 4 Pro

Ook op andere gebieden lijkt de Idol 4 Pro veelbelovend, maar laat de fabrikant toch wat steken vallen. Zo laten benchmarks zien dat de smartphone een Qualcomm processor aan boord heeft, maar is er niet uit af te leiden om welk type het gaat. Volgens geruchten gaat het om de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Dat is één van de snelste processoren voor smartphones die er op dit moment op de markt is. Dat klinkt veel belovend, maar het werkgeheugen is vrij laag voor zo’n snelle processor.

Want Alcatel lijkt te kiezen voor slechts 2 gigabyte werkgeheugen. Een keuze voor 3 of 4 gigabyte was in dit geval logischer geweest. Het toestel zou 56 gigabyte beschikbare opslagcapaciteit hebben. Het lijkt er dus op dat de smartphone uitgerust is met een 64 gigabyte interne opslagmodule.

Camera

De camera van de Alcatel Idol 4 is wel veelbelovend. De camera aan de achterzijde heeft een resolutie van 20 megapixel. De selfiecamera aan de voorkant van de telefoon heeft een resolutie van 9 megapixel, maar effectief zal de kwaliteit op 8 megapixel blijven steken.

Prijzen en beschikbaarheid

Over de prijs van de Idol 4 Pro is nog niets bekend. Eveneens is niet bekend wanneer dit toestel gepresenteerd zal worden en of het toestel in de Benelux beschikbaar zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *