Er zijn nieuwe details rondom het nieuwste vlaggenschiptoestel van HTC opgedoken. De nieuwe smartphone krijgt de naam HTC 10 en zal waarschijnlijk ergens in de maand april aan het grote publiek gepresenteerd worden. De smartphone wordt de opvolger van de HTC One M9.
Dit weekend kwamen er nieuwe details over het toestel naar buiten, evenals een nieuwe render. De details en render zijn afkomstig van tech-insider Evan Blass.

HTC 10 Render

LCD-5

Eerder gingen er geruchten dat de HTC 10 een AMOLED-scherm zou krijgen, maar volgens de nieuwste geruchten is dat niet het geval. De smartphone zou een 5,1 inch groot beeldscherm met een QHD-beeldschermresolutie krijgen. Het is voor het eerst dat HTC een QHD-beeldschermresolutie aan haar westerse flagship-telefoon toevoegt. Helemaal vernieuwend is dat niet, want concurrenten van de fabrikanten gebruiken deze standaard al jaren.
HTC zou toch geen AMOLED-scherm willen gebruiken, maar een LCD-5-scherm. De afgelopen jaren gebruikte de fabrikant LCD-3-schermen in de One-smartphones. De beeldschermkwaliteit liet flink ter wensen over in vergelijking met andere smartphones en of dit bij de LCD-5 een verbetering is, zal nog moeten blijken.

Specificaties HTC 10

De specificaties voor de nieuwe HTC 10 lijken ook bekend te zijn. Zo zou de smartphone onder de motorkap worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Dat is één van de snelste smartphone processoren die er op dit moment op de markt is. HTC kiest mogelijk voor 4 gigabyte aan werkgeheugen, wat vrij fors is. Daarnaast krijgt de smartphone mogelijk 32 gigabyte interne opslagcapaciteit, dat nog verder uit te breiden is door een MicroSD-kaart te gebruiken.

Duo-camera

Steeds meer fabrikanten lijken te willen experimenteren met duo-camera’s. Dat is bij HTC ook het geval, want mogelijk krijgt de HTC 10 een duo-camera met een resolutie van 12 megapixel. Daarbij zal HTC gebruikmaken van de UltraPixel-technologie, die ook bij de HTC One M8 toegepast werd.

Grote accu

Volgens tech-insider Evan Blass zal de HTC 10 een behoorlijke accu krijgen, met een capaciteit van 3000 mAh. Dat lijkt behoorlijk veel, omdat het beeldschermformaat niet heel groot is. Mogelijk zal de smartphone direct uit de doos draaien op Android 6.0 Marshmallow. Daar zal HTC een eigen schil overheen plaatsen. Samen met de krachtige accu moet de smartphone een behoorlijk uithoudingsvermogen krijgen.

Prijzen en beschikbaarheid

De HC 10 is nog niet officieel aangekondigd. Dat zal mogelijk op 19 april gebeuren. HTC heeft die datum nog niet bevestigd. Over prijzen is helaas nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *