De Samsung Galaxy S6-familie werd op 13 augustus gepresenteerd, maar nu al zijn er veel details bekend over de Samsung Galaxy S7. Het toestel zou volgens Chinese bronnen al in januari 2016 gepresenteerd moeten worden. Bovendien krijgt de smartphone Force Touchscreen.

De geruchten over de details van de Samsung Galaxy S7 komen dit jaar vroeg op gang. Amper een maand na de presentatie van de S6 verschenen de eerste geruchten al. Het is niet raar dat de geruchtenstroom zo vroeg na de lancering al op gang komt. Volgens bronnen zou Samsung plannen hebben om al begin volgend jaar een nieuwe smartphone te presenteren. Dat is twee maanden eerder dan gebruikelijk.

Force Touchscreen
Een belangrijk detail van de specificaties van de Samsung Galaxy S7-familie, is dat het toestel waarschijnlijk gebruik zal kan maken van Force Touchscreen. Deze nieuwe techniek werd als eerste door concurrent Apple toegepast in de Apple iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Samsung wil eenzelfde technologie gebruiken, dat waarschijnlijk ‘ClearForce’ heet en is ontwikkeld door Synaptics.

Net als bij de iPhone kan de telefoon dan meten hoe hard er op het scherm gedrukt wordt. Naar mate er harder op het scherm gedrukt wordt, verschijnen er andere opties. Door het scherm zachtjes aan te raken, kan een foto vergroot worden. Door harder te drukken, kan de foto bijvoorbeeld per e-mail gedeeld worden.

 

Exynos processor

Processor
Naast de Force Touchscreen, beweren steeds meer bronnen dat Samsung de Galaxy S7 in twee uitvoeringen uit wil brengen. Bij de eerste uitvoering maakt Samsung gebruik van haar eigen Exynos 8-processor. In het tweede geval gebruikt Samsung een processor van Qualcomm, de Snapdragon 820, die inmiddels in steeds meer smartphones gebruikt wordt.

De Europese markt krijgt waarschijnlijk het model met de Exynos 8-processor, terwijl de Amerikaanse en Chinese markt de variant met de Qualcomm-processor krijgen. Samsung gaat daarmee terug naar de originele verdeling, waarbij er twee soorten Galaxy’s beschikbaar kwamen. Met de lancering van de S6-familie week de fabrikant af van dat idee, door drie varianten met allen dezelfde processor.

Samsung gaat terug naar het principe om sommige modellen te voorzien van Exynos, en andere modellen van Qualcomm. Bij de Samsung Galaxy S5 was dat voor het laatst het geval. De fabrikant zou met de S6 hetzelfde idee volgen, maar besloot dit jaar toch alleen de eigen Exynos 7-processor te gebruiken. De reden daarvoor was aanhoudende problemen met de processor van Qualcomm.

Vroege details
Er zijn al veel details gelekt. De Galaxy S7 luistert naar de naam ‘Project Lucky’. Het cijfer 7 staat symbool voor geluk en heeft om die reden een duidelijke verwijzing naar het nieuwe model.

Samsung kreeg behoorlijk wat kritiek op de Samsung Galaxy S6. Alle modellen van die familie hebben geen geheugenkaartslot meer, waardoor het net als bij de iPhone niet mogelijk is de opslagcapaciteit uit te breiden. Gebruikers moeten om die reeden een duurder model kopen om zo meer opslagcapaciteit te krijgen. Het extra bedrag dat consumenten moeten betalen, staat niet in verhouding tot de aanschaf van een geheugenkaart.

Bij Apple is dat al jaren het geval, maar Samsung lijkt toch te luisteren naar de consument. De fabrikant zou voornemens zijn met de S7 en de S7 Edge weer een MicroSD-geheugenkaartslot in te bouwen. De S7 beschikt tenslotte mogelijk over een 20-megapixel ISOCELL camera. Er is een mogelijkheid dat de S7 een afsluitbare lens krijgt om zo de camera beter te beschermen tegen vuil, maar helemaal duidelijk is dat nog niet.

Beschikbaarheid en prijzen
De telefoon wordt naar verwachting pas in januari 2016 gepubliceerd. Eventuele prijzen en beschikbaarheid is nog niet naar buiten gekomen. De huidige modellen, de Samsung Galaxy S6, kosten tussen de 600 en 800 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *