• Dennis
  • 0

Naar alle waarschijnlijkheid gaat BlackBerry dit jaar niet twee, maar drie nieuwe smartphones op de markt brengen. CEO van het bedrijf, John Chen, had eerder al min of meer gezegd dat er twee nieuwe BlackBerry smartphones komen.

Uit het geruchtencircuit blijkt nu dat het bedrijf van plan is drie smartphones uit te brengen. Dat zegt Evan Blass, redacteur van Venture Beat. Het bedrijf kwam dit jaar meerdere keren in het nieuws, nadat uitlekte dat de mobieltjesmaker in zee gaat met de Chinese fabrikant TCL. Naar alle waarschijnlijkheid komen er drie smartphones in de BlackBerry-serie: Neon, Argon en Mercury.

BlackBerry

BlackBerry Neon

Over de BlackBerry Neon weten we al veel. Evan Blass stelt dat dit toestel waarschijnlijk veel zal gaan lijken op de Alcatel Idol 4. Het toestel krijgt mogelijk een 5,2 inch groot Full HD-beeldscherm met een aluminium frame behuizing en een kunststof cover. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 617 chipset met 3 gigabyte werkgeheugen en 16 gigabyte opslagcapaciteit.

Het toestel zal verder een 13 megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel krijgen. Aan de voorkant is de 8 megapixel frontcamera ingebouwd. Het model zal beschikken over een 2610 mAh grote accu en de Quickcharge 2.0 technologie van Qualcomm. Naar verwachting komt het toestel in juli of augustus beschikbaar.

BlackBerry Argon

De BlackBerry Argon zal de opvolger worden van de Priv. Het toestel krijgt een 5,5 inch groot beeldscherm en een QHD-beeldschermresolutie. De smartphone wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Het toestel wordt een high-end smartphone met 4 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Verder heeft de Argon een 21 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixelcamera aan de voorkant. Het toestel heeft een 3000 mAh grote accu, beschikt over QuickCharge 3.0 en een vingerafdrukscanner. De nieuwe smartphone komt mogelijk in oktober in de winkels te liggen.

BlackBerry Mercury

De BlackBerry Mercury is de laatste van een serie van drie. Het toestel zal pas in 2017 het levenslicht zien en zal het enige toestel van het bedrijf zijn dat weer beschikt over een ouderwets fysiek QWERTY-toetsenbord. Het toestel heeft een 4,5 inch groot beeldscherm met daaronder het toetsenbord, zoals bij de PassPort.

De smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 625 processor, 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Verder krijgt het toestel een accu van 3400 mAh, een 18 megapixelcamera aan de achterkant en een 8 megapixelcamera aan de voorzijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...