Apple wil alle toekomstige varianten van de nog te introduceren iPhone 7 voorzien van dubbele camera’s. De meest recente geruchten spreken dat idee tegen, maar volgens analist Ming-Chi Kuo zou Apple alle varianten van de iPhone 7 een dubbele camera willen geven.

De analist had het vaker bij het juiste eind. Kuo komt daarmee terug op zijn eigen voorspellingen een paar maanden geleden. Toen stelde hij nog dat Apple alleen de iPhone 7 Plus van een dubbele camera zou willen voorzien.

iPhone 7 geen dubbele camera

Wel of geen dubbele camera?

De vraag is of Apple echt van plan is een dubbele camera aan de iPhone 7 toe te voegen. Er gaan al weken geruchten en deze spreken elkaar nogal tegen. De stelling van Kuo lijkt op dit moment niet logisch, omdat er de afgelopen weken steeds verschillende foto’s en renders van prototypes opdoken, waarin de dubbele camera in afwezigheid schittert.

Het is maar de vraag of die prototypes echt van de iPhone 7 zijn. Zo gaan er geruchten dat het toestel niet eerder dan in 2017 gepresenteerd wordt.

Weer een tussenversie?

Het zou kunnen zijn dat de geruchten elkaar tegenspreken omdat de geruchten over de afwezigheid van een dubbele camera gaan over een andere iPhone dan die Kuo bedoelt. Het lijkt er namelijk sterk op dat Apple van plan is voor het tweede jaar op rij met een tussenmodel te komen. De iPhone 7 komt dan pas in september 2017, terwijl we het nu dan moeten doen met een toestel met slechts een aantal verbeteringen.

Als dat blijkt te kloppen, hebben zowel Kuo en de rest van het geruchtencircuit gelijk. Volgens het geruchtencircuit krijgt de ‘volgende iPhone’ een enkele camera. Als Apple inderdaad een tussenversie uitbrengt, dan klopt dat gerucht. Kuo voorspelt specifiek voor de iPhone 7.

Of Apple kiest voor een tussenversie of voor het uitbrengen van een compleet nieuw toestel, blijft giswerk. Pas halverwege september wordt er een introductie van de nieuwe iPhones verwacht. Dan pas weten we welke keuze Apple gemaakt heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *