• Dennis
  • 0

Samsung geeft de Samsung Galaxy S6 Edge+ aanzienlijk meer functies. De functies worden toegevoegd aan het tweede scherm van het toestel, aan de zijkant. De functies komen beschikbaar met de update naar Android 6.0 Marshmallow, die de fabrikant op dit moment nog in ontwikkeling heeft. 

Het gebogen scherm is het vlaggenschip van Samsung. Maar dat scherm heeft nog maar weinig extra functies. Samsung wil dat met de komende update gaan veranderen.

Samsung Galaxy S6 Edge 128GB

Weinig functies
De functies van het gebogen scherm op de Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn karig. De enige apps die beschikbaar zijn voor het scherm, zijn ‘People Edge’ en ‘Apps Edge’. Daarmee kunnen gebruikers snelkoppelingen aanmaken. Bij People Edge is het mogelijk vijf favoriete contactpersonen in te stellen. Het gebogen scherm licht op als één van die favoriete contactpersonen de gebruiker belt of een berichtje stuurt. De kleur van het scherm is daarnaast ook in te stellen. Dat zijn tevens ook de enige functies voor het gebogen scherm.

Samsung kreeg daarom veel kritiek op de functionaliteit van het gebogen scherm. De Koreaanse fabrikant lijkt de problemen van beperkte functionaliteit met de update naar Android 6.0.1 Marshmallow serieus te nemen, want volgens SamMobile krijgt de telefoon met de update veel meer functionaliteiten.

Nieuwe functies
Volgens de bron zou Samsung onder meer ‘My Places’ willen toevoegen. Daarmee kunnen gebruikers de meest recent gebruikte apps zien. ‘Tasks Edge’ moet vervolgens snelkoppelingen naar relevante apps laten zien. Ten slotte is er een ‘Quick Tools Edge’ op komst, waarin snelkoppelingen naar apps als S Planner, Het Weer en Yahoo Finance en Sports te zien zijn.

Nieuwe beta
Gebruikers van Samsung kunnen de update voor de Samsung Galaxy S6 Edge+ nog niet downloaden. De fabrikant is op dit moment nog bezig met het testen van de nieuwe versie. Een selecte groep gebruikers heeft al de beschikking over de nieuwe update en geeft bugs en andere problemen door aan Samsung.

Waarschijnlijk komt Samsung halverwege januari 2016 met de nieuwe update voor het grote publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...