• Dennis
  • 0

De eerste details van de nieuwe Huawei P10 zijn verschenen. Het gaat waarschijnlijk nog een half jaar duren totdat de smartphone op de markt komt, maar de eerste details zijn inmiddels al opgedoken.

Een eerste benchmark laat zien dat Huawei werkt aan een nieuw toestel. In de benchmarks is typenummer ‘LON-L29’ verschenen, dat de opvolger van ‘LON-L19’ is. Dit typenummer behoort toe aan de Huawei P9. Het is dan ook duidelijk dat het volgende toestel waarschijnlijk Huawei P10 zal heten.

afb Huawei ascend p8

Specificaties Huawei P10

De Huawei P10 wordt op veel gebieden een interessante smartphone, zo verraadt de benchmark. Het toestel beschikt over een 5,5 inch QHD-beeldscherm. Huawei heeft tot nu toe nog geen smartphones uitgebracht die een dergelijk hoge resolutie hebben. Het is dus bijzonder dat de fabrikant met een dergelijke smartphone op de markt komt. Huawei heeft wel zelf QHD-beeldschermtoestellen gemaakt voor anderen, zoals bijvoorbeeld de Nexus 6P van vorig jaar.

Het lijkt erop dat dit jaar het jaar van nieuwigheden wordt op gebied van displays voor Huawei. Wat niet anders is, is de processor. De Huawei Mate 9 is onlangs gepresenteerd in München en beschikt over de Kirin 960 processor, uit de stal van de fabrikant zelf. De Kirin 690 is ook te vinden in de Huawei P10, zo beloven de benchmarks. De processor bestaat uit een snelle 2,4, GHz quadcore processor en een 1,8 GHz quadcore processor. Uit de benchmark kunnen we opmerken dat het hier gaat om een model met 6 gigabyte werkgeheugen en 256 gigabyte intern geheugen. Dit is dus de meest uitgebreide variant van het nieuwe toestellen en het lijkt logisch dat de Chinese fabrikant ook met goedkopere varianten met minder werkgeheugen en opslagcapaciteit zal komen.

De Huawei P10 krijgt vermoedelijk een 12 megapixel camera en een 8 megapixelcamera aan de voorzijde. Het is niet duidelijk of Huawei opnieuw zal samen werken met Leica AG om de dubbele lenzen te gebruiken. Het is bijzonder dat de benchmark laat zien dat Huawei een toestel met 12 megapixel camera uit wil brengen. De Huawei Mate 9 heeft een 20 megapixelcamera.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei P10 wordt waarschijnlijk in april 2017 aangekondigd. Of dit het uiteindelijke toestel wordt en welke prijzen daarbij horen, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...