• Dennis
  • 0

Meer en meer gebruikers van de Huawei Nexus 6P hebben problemen bij het gebruik van hun toestel. Het toestel is ontwikkeld door Huawei, in samenwerking tussen Google en de Chinese smartphonefabrikant en kwam in 2015 op de markt. De Nexus 6P geldt als een high-end smartphone, maar blijkt nu bekende problemen te hebben.

Volgens sommige gebruikers valt het toestel zomaar opeens uit. Het probleem zou niet te wijten zijn aan een probleem met de batterij, maar wordt mogelijk veroorzaakt door een update naar Android 7.0 Nougat.

Nexus 6P

Nog geen oplossing voor Nexus 6P

Er is nog geen oplossing voor het probleem met de Nexus 6P, ondanks dat al veel gebruikers geklaagd hebben over problemen met het toestel. Naar verluidt zouden duizenden gebruikers het probleem al bij Google hebben gemeld. Toch lijkt het erop dat de ontwikkelaar nog geen haast heeft met het oplossen van het probleem.

Mogelijk ligt het de oorzaak van het probleem in het energiemanagement van het toestel. Die wordt tijdens een update van Android 6.0 naar Android 7.0 aangepast. Daardoor valt de Nexus 6P soms zomaar uit, terwijl de smartphone nog genoeg acculading weergeeft op het beeldscherm. Het is niet helemaal duidelijk of de acculading niet correct wordt berekend, of er een probleem in de software zit.

Daarnaast melden gebruikers ook problemen in bepaalde koudere omstandigheden. Gebruikers in koudere regio’s klagen veel vaker over problemen met het uitvallen van de smartphone, dan gebruikers in warmere regio’s.

Er is tot nu toe nog geen oplossing voor het probleem. Sommige gebruikers zeggen dat downgraden naar Android 6.0 Marshmallow een oplossing is, maar er zijn ook gebruikers die melden dat het probleem daarmee niet opgelost is. Een echte oplossing moet vanuit Google komen. Mogelijk zal het bedrijf een nieuwe update moeten uitbrengen die het probleem verhelpt. Het lijkt er echter op dat Google geen prioriteit wil geven aan het probleem. Daardoor lijkt een echte oplossing nog ver weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...