• Dennis
  • 0

Samsung heeft bevestigd dat het Zuid-Koreaanse bedrijf extra kwaliteitscontroles op de Samsung Galaxy Note 7 uitvoert. Daardoor loopt de productie van de Samsung Galaxy Note 7 meer vertraging op dan aanvankelijk gedacht.

Samsung geeft geen reden op waarom er extra kwaliteitscontroles nodig zijn, maar de controles zijn mogelijk van invloed op de levertijd van het nieuwe toestel. Dat meldt Persdienst Reuters.

Samsung Galaxy Note 7

Ontploffende accu Samsung Galaxy Note 7

Het blijft speculeren, maar mogelijk hebben incidenten met ontploffende accu’s iets met de strengere kwaliteitscontroles te maken. De Samsung Galaxy Note 7 werd deze maand gepresenteerd en zou vanaf 2 september verkocht worden. In thuisland Zuid-Korea is de smartphone al een tijdje leverbaar en sindsdien zijn er in de eerste landen meldingen gemaakt van incidenten met ontploffende accu’s bij het toestel.

Het is niet duidelijk of dit de reden is voor de extra kwaliteitscontroles, maar het is wel waarschijnlijk. De extra controles zijn bovendien in negatieve zin van invloed op de levertijd van de nieuwe smartphone. Hoeveel extra levertijd er op het toestel komt, is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat in Nederland en België de komst van de Samsung Galaxy Note 7 wegens de grote vraag een week later naar Nederland zal komen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 komt in Nederland in ieder geval een week later in winkels te liggen dan de bedoeling was. Landen om ons heen kunnen de smartphone deze week al verwachten, terwijl ‘bij ons’ het toestel pas op 9 september in de winkels komt te liggen. De extra kwaliteitscontroles zullen niet alleen een probleem voor de levertijd vormen, maar ook voor de beschikbaarheid van het toestel. Samsung zal er hard aan moeten trekken om voor de release van 2 september voldoende toestellen voor alle klanten te hebben.

De afgelopen tijd werd bekend dat het bedrijf alle voorverkooprecords wist te breken. De Galaxy Note 7 is veel populairder dan van tevoren werd gedacht. Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf grote moeite heeft om de vraag bij te benen. Twee weken geleden waarschuwde Samsung al voor schaarste van het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...