• Dennis
  • 0

De Fairphone 2 krijgt een nieuwe behuizing en een betere cameramodule. Gebruikers van de Fairphone 1 kunnen debehuizing bovendien ook los kopen, zodat ze hun huidige smartphone zelf kunnen upgraden. Het nadeel daarvan is dat de camera dan niet verbeterd wordt, terwijl dit wel het geval is bij de aanschaf van een nieuw model.

Dit is mogelijk dankzij het modulaire karakter van de Fairphone. De smartphone is het eerste ‘duurzame’ toestel ter wereld. Het voordeel daarvan, is dat gebruikers hun toestel langer kunnen gebruiken, waardoor er minder schade aan het milieu wordt toegebracht.

Fairphone 2

Fairphone 2

De Fairphone 2 wordt de tweede generatie smartphone voor het bedrijf Fairphone. Het is de eerste in Nederland geproduceerde smartphone. De tweede Fairphone is inmiddels al te koop.

De nieuwe variant beschikt over een dunner design en een betere camera. Inmiddels heeft het bedrijf al 50.000 nieuwe smartphones verkocht. Wie nog gelukkig is met zijn huidige smartphone, kan er ook voor kiezen de behuizing los te bestellen en zelf te vervangen. Daardoor wordt het toestel aanzienlijk dunner. De behuizing is overigens niet prijzig; voor 30 euro is een complete behuizing aan te schaffen.

Specificaties Fairphone 2

De Fairphone 2 heeft een Snapdragon 801-chupset, 2GB werkgeheugen 32 GB uitbreidbaar geheugen. Verder beschikt de smartphone over een 5 inch groot Full HD-display en een accu van 2420 mAh. Uiteraard heeft de fabrikant ook andere functies zoals WiFi, Bluetooth 4.0 en LTE-ondersteuning.

Bovendien is de cameramodule verbeterd, waardoor het toestel nu in staat is foto’s te schieten in een resolutie van 8 megapixel. Verder heeft het toestel 2 simkaartslots en draait het toestel op Android 5.1 Lollipop.

Prijzen en beschikbaarheid

Het nieuwe model is verkrijgbaar vanaf 525 euro. Voor dat bedrag krijg je een volledig nieuw toestel in handen, inclusief betere camera en vernieuwde behuizing. Het duurt overigens nog tot december tot de smartphone ook echt wordt uitgeleverd. Het toestel werd al in juni vorig jaar gepresenteerd en bestaat uit duurzame en eerlijke onderdelen. Het bedrijf zei eerder ook een nieuwe aparte cameramodule te willen ontwikkelen. Wanneer deze los op de markt komt, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...