Ontwikkelingen staan nooit stil, zo ook niet als het om beeldschermen gaat. Force Touch is een nieuwe techniek die je telefoon nog gebruiksvriendelijker moet maken. De nieuwe iPhone 6S zal beschikken over deze techniek. Een ander nieuwtje is dat Apple wellicht een roze versie van de iPhone 6S op de markt wil brengen.

Eind 2014 heeft Apple de nieuwe techniek al kort gedemonstreerd tijdens de aankondiging van de Apple Watch. Het schijnt dat Apple deze techniek in meerdere apparaten wil gaan toepassen, waaronder ook de nieuwe MacBook.

Force Touch

Het is eigenlijk heel simpel uit te leggen wat Force Touch precies inhoudt. Doordat het scherm kan registreren met hoeveel kracht je op het scherm drukt, kan er onderscheid worden gemaakt op welke wijze de actie wordt uitgevoerd. Neem als voorbeeld het doorspoelen bij een video die je aan het kijken bent. Hoe harder je op de knop doorspoelen klikt, des te sneller zal je door het filmpje heen gaan. Raak je de knop heel licht aan zal heel rustig kunnen doorspoelen. Er zijn natuurlijk talloze situaties te bedenken hoe je hierdoor het gebruikersgemak naar een hoger level tilt.

Nieuwe kleur

Om even terug te komen op het feit dat Apple misschien een roze iPhone op de markt wil brengen, het is nog een testversie. Momenteel wordt het roze toestel getest en er is nog geen duidelijkheid over of dit toestel ook daadwerkelijk uitgebracht gaat worden. Apple laat alle opties open, dus uitsluiten zal ik zeker nog niet doen.

Nieuwe iPhone

Hoogstwaarschijnlijk kunnen we het nieuwe exemplaar van Apple in het najaar verwachten. Als alles volgens schema zal verlopen wordt in september de nieuwe iPhone 6S getoond en een paar weken later is deze vaak verkrijgbaar in de winkel. Het design zal niet over de kop worden gegooid, maar de hardware kan licht worden aangepast. Neem bijvoorbeeld het werkgeheugen, dat maar liefst verdubbeld wordt in het nieuwe toestel. Alle reden dus voor de Apple fans om weer uit te kijken naar dit nieuwe pracht exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *